04 Kasım 2015 13:36

Hürriyet’ten uzlaşma çağrısı

Paylaş

7 Haziran sonrası AKP’li bazı gruplarca binası saldırıya uğrayan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından ağır bir dille eleştirilen Hürriyet gazetesi, 1 Kasım sonuçlarına ilişkin bir başyazı yayımladı.

Uzlaşı çağrısı yapılan yazıda, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun balkon konuşmasındaki “Türkiye’yi her türlü kutuplaşmadan, her türlü çatışmadan, her türlü gerilimden çıkaracağız” sözleri hatırlatılarak, “İktidarın bu yönde toplumun bütün kesimlerini ikna edecek somut adımlar atmasını, ‘78 milyonu kucakladığı’ yolundaki sözlerini gerçekten hayata geçirmesini diliyoruz” denildi.

AKP’nin tek başına iktidarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Davutoğlu’nun büyük payı olduğunun vurgulandığı yazıda, isim vermeden devlet içinde örgütlendiği iddia edilen “paralel yapı”ya da değinildi. “Hürriyet olarak devlet içindeki her türlü illegal yapılanmayla hukuk içinde mücadele etmenin yanında olacağız” dendi. “1 Kasım’dan sonraya bakmak” başlığıyla  yayımlanan başyazıda “Gerilimlerin aşılabilmesi, aynı zamanda muhtelif mecralardan verilen mesajlarda gösterilecek özene de bağlıdır. Keza, ülkede giderek yaygınlık kazanan şiddet dilinin de bir an önce durdurulması gerekiyor” denildi ve muhalif medyaya uyarıda bulunuldu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Mersin Kent Edebiyat Ödülü Çapan’ın

SONRAKİ HABER

Başbakanlıkta savaş zirvesi: 'Operasyonlar kışın da sürsün'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...