04 Kasım 2015 10:57

Antep Barosundan barolara, katliamların aydınlatılması için çağrı

Paylaş

Antep Barosu İnsan Hakları Merkezi, Türkiye’deki tüm baroları Roboskî, Soma, Diyarbakır, Suruç ve Ankara Katliamları davalarına müdahil olmaya çağıracak. 

Roboskî, Soma, Diyarbakır, Suruç ve Ankara Katliamlarının paralel geliştiğine işaret eden Antep Barosu İnsan Hakları Merkezi Yöneticisi Bülent Duran, tüm katliamların ortak noktasının katillerin aynı olması olduğuna dikkat çekti. Duran, diğer barolar ile kuracakları ilişkilerle tüm katliam dosyalarına müdahil olacaklarını ve katillerin yargı önünde hesap vermesi için çalışacaklarını söyledi. 

Ankara’da barış ve demokrasi isteyen insanlara yapılan saldırıda gelişenler ve yetkililerin yaptığı açıklamaların kendilerini tedirgin ettiğini ifade eden Duran, “Biz hukukçular olarak coğrafyamızda yaşanan bu trajedi, savaş ve ölümlerden kaynaklı herkesin yaşam hakkının tehlikede olduğunu ve buna karşı tavır almamız gerektiğini düşündük. Yargısız infazlar oldu, insanlar öldürüldü, yaşam hakları elinden alındı. Birçok karanlık olay meydana geldi ve bunlar aydınlatılmadı. Aydınlatılmayan her olay toplumda bir travmadır. Bunun sorumluğu başta siyasi otorite olmak üzere herkese yüklenir. Dolayısıyla bunun üzerine gitmekte bizim en doğal hakkımızdır” dedi.

Yargılama sürecinin yanı sıra yaşam hak ve özgürlüklerine yapılabilecek müdahalelerin önüne geçebilmek için tavır aldıklarını belirten Duran, “ Baromuz yönetim kurulu kararı ile diğer barolara çağrıda bulunarak davalara müdahil olabilmek ve takipçisi olmak için bir kampanya yürüteceğiz.  Bu kampanyanın çerçevesini detaylarını daha sonra netleştireceğiz” dedi. (Antep/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

JİTEM Davasının karar duruşması yarın: Temizöz suçsuz ise #21İnsanıKimÖldürdü

SONRAKİ HABER

Mimarlar Odası Ankara Şubesinden yeni iddia: AOÇ’de süt yolsuzluğu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa