03 Kasım 2015 14:38

TOFAŞ’ta işe iade davası başladı: Konuşamazken nasıl slogan atalım?

Paylaş

Metal direnişine katıldıkları için işten atılan TOFAŞ işçilerinin açtıkları işe iade davası başladı. Aralarında işitme ve konuşma engelli işçilerin de olduğu 188 işçi patron aleyhine slogan attıkları iddiasıyla tazminatsız olarak işten atılmıştı. 

Dava öncesi adliye önünde açıklama yapan konuşma engelli işçiler, işaret diliyle yaptıkları açıklamada, “Biz konuşamayan insanlar nasıl slogan atabilir?” diye sordu. 

Bursa Bölge İdare Mahkemesindeki davanın ilk duruşması öncesinde yapılan açıklamada konuşan Nadim Karaca, “Bu davanın sonucu haklarını aradıkları için iftiralara maruz kalarak anlamsız ve kötü niyet gibi göreceli ve soyut kavramlarla işverenin menfaati doğrultusunda hazırlanmış ve işçinin haksızlık karşısında dik duruşuna bir balyoz gibi darbe vuran 25/2 maddesine istinaden işten çıkarılan arkadaşlarımıza emsal temsil eder. Bu maddeden güç alarak işçileri işten atıp bizi bölmeye ve haklarımızı vermemek için oyalamaya çalışsalar da adaletin er ya da geç tecelli edeceğine inancımız ve yargıçlarımıza güvenimiz tamdır” dedi. 

İşçiler adına işaret diliyle açıklama yapan Cem Yamaner ise alınan karara tepki gösterirken, “Biz içeride normal çalışırken, biz sessizler olarak, engelliler olarak bize ‘slogan attı’ dediler. Biz konuşamayan insanlar nasıl slogan atabilir. Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Bizim tek derdimiz ekmek, biz nasıl slogan atabiliriz” şeklinde tepki gösterdi. (Bursa/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Cam’da, işyerini terk etmeme eylemi devam ediyor

SONRAKİ HABER

Siirt'te çatışma: 1 kişi öldü, 1 polis yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa