03 Kasım 2015 13:34

KCK: Yeni hükümetin programı savaş

Paylaş

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, “AKP 7 Haziran sonrası gasbettiği ve şimdi yasallaştırdığı bu hükümetle Kürt Özgürlük Hareketi ve demokrasi güçlerine karşı sürdürdüğü savaşı tırmandıracaktır” açıklamasını yaptı. 

KCK, 1 Kasım seçimleri ardından yaptığı yazılı açıklamada 7 Haziran sonrası yaşanan süreci “Halkların iradesine siyasi darbe” olarak nitelendirdi. KCK ayrıca, seçimin, “AKP açısından başarı değil hükümet gaspı olduğunu” ifade etti. 

1 Kasım seçimlerinden önce ‘eylemsizlik’ kararı veren KCK, “Kürt Özgürlük Hareketi gerilla güçlerine ve halkımıza karşı yapılacak saldırılara ve savaş dayatmalarına kesinlikle dün olduğu gibi bundan sonra da gerekli karşılığı verecek, özgür ve demokratik yaşam mücadelesini savunmaya devam edecektir” dedi.

KCK’nin Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yayınlanan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “ AKP 7 Haziran sonrası gasbettiği ve şimdi yasallaştırdığı bu hükümetle hem hegemonik otoriter sistemini kurmaya çalışacaktır hem de Kürt Özgürlük Hareketi ve demokrasi güçlerine karşı sürdürdüğü savaşı tırmandıracaktır. Seçim öncesi bu savaşı tek bir gerilla kalmayana kadar sürdüreceğini açıklamışken, 1 Kasım seçimlerinin hemen sonrası AKP Sözcüsü Ömer Çelik tarafından da kamuoyuna resmen duyurmuştur. Bu, yeni hükümetin tek maddelik siyasi programıdır. Ömer Çelik Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından çözüm süreciyle şu açıklamayı yapmıştı: Kamu düzeni konusunda tam hakimiyet sağlandıktan sonra o buzdolabı meselesi yeniden gündeme alınır. Buzdolabından çıkarılabilir; ama terörle mücadelenin herhangi bir aşamasında kamu düzeni tam sağlanmadan karşı taraftan gelen ‘Çözüm sürecini yeniden devreye sokalım’ türü çağrıların hiçbirini ciddiye almıyoruz. Her birine kulağımız kapalıdır. ‘Seçimden sonra yeni bir diyalog ya da çözüm aşaması başlayacak’ demelerinin hiçbir zemini yoktur. Kamu düzeni tam sağlandıktan sonra bu meseleyi gündemimize alırız. Çelik’in sonuna kadar savaşacağız söylemi Dolmabahçe Mutabakatının reddedilmesi ve Önder Apo’ya uygulanan, ağır tecrit altında tutulmasıyla başlatılan savaşın bugün daha açık bir ifadeyle kamuoyuna sunulması olmaktadır.” 

ÇELİK NE DEMİŞTİ?

Seçimlerin ardından AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), ilk kez Davutoğlu başkanlığında önceki  akşam toplanmış, AKP sözcüsü Ömer Çelik, şu açıklamaları yapmıştı: “Terör örgütünün silahlı unsurları ülke toprakları dışına çıkmak için daha önce ilan ettikleri takvime uymadılar. Siyasi olarak bunu söyleyenlerin kesinlikle terör faaliyetlerine karşı olduklarını ilan etmeleri gerekir. Yapacakları tek şey bu silahları gömmektir. Kamu düzeni konusunda tam hâkimiyet sağlandıktan sonra o buzdolabı meselesi yeniden gündeme alınır. Buzdolabından çıkarılabilir; ama terörle mücadelenin herhangi bir aşamasında kamu düzeni tam sağlanmadan karşı taraftan gelen ‘Çözüm sürecini yeniden devreye sokalım’ türü çağrıların hiçbirini ciddiye almıyoruz.” (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Denizli'de inşaat işçisi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Balüken'den Mahçupyan'a yanıt: Yetki AKP’nin kalemşorlarında değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...