04 Nisan 2012 14:29

'Emekçiler sustukça zamlar devam edecek'

DERİ-İŞ Sendikası Tuzla Şubesi Kampana Deri fabrikası önünde bir açıklama yaparak elektrik ve doğalgaza yapılan zamları protesto etti. Şube Başkanı Binali Tay yaptığı açıklamada, zamlara karşı sendikaların harekete geçmesi gerektiğini ifade etti. Ekonomik büyüme rakamlarına değinen Tay, “emekçilerin ekonomisi düze

'Emekçiler sustukça zamlar devam edecek'
Paylaş

DERİ-İŞ Sendikası Tuzla Şubesi Kampana Deri fabrikası önünde bir açıklama yaparak elektrik ve doğalgaza yapılan zamları protesto etti. Şube Başkanı Binali Tay yaptığı açıklamada, zamlara karşı sendikaların harekete geçmesi gerektiğini ifade etti. Ekonomik büyüme rakamlarına değinen Tay, “emekçilerin ekonomisi düzelmedi, aksine bu zamlarla daha da kötüleşti. İşçilerin bu duruma seyirci kalmaması gerekiyor.” diye konuştu.

Eyleme katılan işçiler de zamlara tepkili. May Deri işçilerinden İsmail Alkan, “Hükümet geldiği günden beri emekçilerin tüm haklarına saldırıyor. Sadece Tuzla’da değil tüm ülkede genel greve gidilmeli” diye konuştu.

GEÇİM DERDİ

Ücretine 80 TL zam aldığını ama yapılan zamlarla ücret artışının cebine girmeden kaybolduğunu belirten deri işçisi Hasan Tosun, “Zar zor geçiniyoruz. Kiralar ortada, çocuklarımızın durumu ortada, sağlık politikaları ortada, bir de bu zamlar geçim sorunumuzu iki kat artırdı.” diye konuştu.

Deri işçisi Nihat Keleş ise şunları söyledi: “Hükümet milletvekillerine zam yaparken çok bonkör davranıyor ama işçilere gelince asgari ücret.  Bu memlekete biz işçilerin daha çok faydası var ama nedense hükümet hep işçileri soymaya çalışıyor. Bundan sonra hiçbir partiye oy vermeyeceğim.”

EYLEMLER YAPMALI

May Deri işyeri temsilcisi Adem Kaynar zamların dışında yeni yasal düzenlemelerle de yaşam koşullarının ağırlaştığını söyleyerek, “Hükümet öyle bir politika izledi ki bu kadar zam yapıyor, memlekette ses çıkmıyor. Bu durumu degiştirmek için eylemlere girişmemiz gerekir” dedi.

Hüseyin Aslan ise “Biz emekçiler bu zamları hak ediyoruz. Emekçiler sustukca bu zamlar hep olacak, eğer ses çıkarmıyorsak, demek ki halimizden memnunuz” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öcalan'ın avukatları hakkındaki iddianame tamamlandı

SONRAKİ HABER

Kriz derinleştikçe göçmen avı hızlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...