03 Kasım 2015 11:48

Çaycuma'da öğrenciler TEOG’a öğretmensiz girecek!

Paylaş

Zonguldak Çaycuma Barbaros Kutlutaş Ortaokulunda öğrenimlerine devam eden Çaycuma Yukarıtaşçılı ve Kalafatlı köyü öğrencilerinin, 2015-2016 eğitim öğretim yılı başında eğitim öğretime açılan Zonguldak Çaycuma Yukarıtaşçılı Ortaokulunda öğrenimlerine devam etmesine karar verildi. Ancak Yukarıtaşçılı Ortaokulu öğretmen norm kadrolarının Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından zamanında girilmemesi nedeniyle okulun öğrencileri öğretmensiz kalarak mağdur edildi.

Türkçe ve sosyal bilgiler dersleri başka okullarda görevli norm fazlası öğretmenlerin görevlendirilmeleriyle, İngilizce dersi ise Yukarıtaşçılı İlkokulu kadrosunda bulunan öğretmenin görevlendirilmesiyle Yukarıtaşçılı Ortaokulundaki derslerin bir kısmı doldurulurken matematik ile fen ve teknoloji dersleri ise okulların açıldığı günden bugüne öğretmen görevlendirilmemesi nedeniyle boş geçti. Yaşanan bu mağduriyetin çözümü için okulların açılmasının hemen ardından Eğitim Sen, Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü ile iletişime geçti ancak yaşanan sorun çözülmedi.

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, “25-26 Kasım 2015 tarihlerinde yapılacak olan birinci dönem TEOG sınavına Çaycuma Yukarıtaşçılı Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri matematik ile fen ve teknoloji dersi konularını hiç işlemeden girmiş olacaklardır. Eğitimde fırsat eşitsizliğinin giderek derinleşmesine yönelik uygulamaların arttığı bir dönemde vicdanları sızlatan bu mağduriyet bir an önce çözülmelidir” denildi. (Zonguldak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Böcek davasında tutuklama talepleri reddedildi

SONRAKİ HABER

Radyoloji ünitesinde rant uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...