03 Kasım 2015 11:22

Akdeniz Üniversitesi'nde özel güvenliğin fırlattığı bardak öğrencinin dudağını yardı

Paylaş

Akdeniz Üniversitesinde Ankara’daki bombalı saldırıyı protesto amacıyla eylem yapan öğrencilere saldıran  özel güvenlik görevlilerinden birinin fırlattığı bardak, öğrencilerden birinin dudağını yardı.

Öğrenciler 19 Ekim’de Akdeniz Üniversitesi merkez yemekhanesi önünde oturma eylemi yaptı. Bu sırada bazı öğrenciler yemekhanenin penceresine “Saray’dan ve AKP’den hesabı gençlik soracak. Ankara Katliamı’nı unutma” yazılı pankart astı. Pankartı kaldırmak isteyen üniversitede görevli özel güvenlik görevlilerine öğrenciler itiraz etti.

Yaşanan tartışma sırasında  bir özel güvenlik görevlisi, bir öğrencinin yüzüne masadaki su bardağını fırlattı.

ÖĞRENCİLER KAYDETTİ

Yakın mesafeden sert şekilde fırlatılan su bardağı nedeniyle öğrencinin dudağı yarıldı. Bu anlar saniye saniye yine bir öğrenci tarafından kamerayla kaydedildi. Görüntülerde, yemekhane içinde güvenlik görevlilerinin öğrencilere müdahalesi  sırasında çok sayıda tabak ve bardağın da atıldığı görülüyor. Yemekhanenin ardından dışarıda da devam eden olaylarda bir görevlinin öğrencilere küfür etmesi nedeniyle tepki gösterildiği de yer alıyor.

‘EYLEME KATILMADIM, AYIRMAK İSTEDİM’

Yüzüne su bardağı fırlatılan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi 3’üncü Sınıf Öğrencisi Utku Yürekli, eyleme katılmadığını, ancak özel güvenlik görevlilerinin öğrencilere saldırısını görünce ayırmak istediğini söyledi. Öğrenci arkadaşlarını özel güvenlik görevlilerinden uzaklaştırmaya çalıştığı sırada bir görevlinin su bardağı fırlattığını gördüğünü belirten Yürekli, “Ben de sinirle ona doğru yöneldim ‘Ne yapıyorsun’ diye tepki gösterdim. O sırada benim yüzüme bardak fırlatıldı. Dudağım yarıldı. Bir sonuç alamayacağımı düşündüğüm için de şikayetçi olmadım” dedi.

Olayları görüntüleyen Akdeniz Üniversitesi Öğrencisi Hüseyin Cebir de bardak fırlatan ve küfür eden özel güvenlik görevlilerinin görevinden alınana kadar mücadele edeceklerini söyledi. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Güneyde ‘turuncu direniş’ zamanı!

SONRAKİ HABER

Avukat Coşgun’un ismi Ankara Adliyesinde yaşatılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...