02 Kasım 2015 17:15

İTÜ'lü öğrenciler barış şiirlerini direne direne yeniden yazdı

İTÜ'lü öğrenciler, Ankara katliamı sonrası duvara yazdıkları şiir silinince engelleme çabalarına karşın yeniden yazdı.

Paylaş

Ankara'da aralarında İTÜ öğrencisi Günay Doğan'ın da olduğu 102 kişinin yaşamını yitirdiği katliam sonrası İTÜ'lü öğrenciler Fen Edebiyat Fakültesi'nin merdivenlerini boyamış, duvara katliamda yaşamını yitirenlerin isimlerini ve barış şiirleri yazmıştı.

Okul güvenliği Kürtçe yazılan şiirlerin üzerini boyamış, öğrenciler bunun üzerine duvarları yeniden barışa boyamıştı.

Okulun tatil olduğu dönemdeyse AK Gençlik kalan şiirlerin ve yazıların üzerini karaladı. Bunun üzerine öğrenciler bugün Fen Edebiyat Fakültesi merdivenleri önünde tekrar bir araya geldi ve duvarlara şiir yazmak istedi. Ancak 40-50 kişilik özel güvenlik grubu, çok sayıda sivil polis ve 3 otobüs çevik kuvvet, öğrencilere engel olmaya çalıştı. Arbede sonrası öğrenciler duvarlara "Barış istiyoruz" yazdı ve polis okuldan gidene kadar merdivenleri terk etmeyeceklerini açıkladı.

"Katil polis üniversiteden defol", "YÖK kalkacak polis gidecek üniversiteler bizimle özgürleşecek", "Ankara'dan İTÜ'ye direnene bin selam" sloganlarının atıldığı eylemin ardından polis okulu terk etti.

Polisin gitmesi sonrası öğrenciler Ankara Katliamı'nda yarım kalan "Kanlı meydan" marşını halaylarla tamamladı. (İstanbul/EVRENSEL)

FOTOĞRAFLAR: Twitter- Mehmet Karaca

ÖNCEKİ HABER

Siirt'te Avukat Mehmet Nezir Okur silahlı saldırıda yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Özel harekatçıların işkencesine 'Arkadaşlar gergin' savunması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa