02 Kasım 2015 13:04

Patronlar AKP’den beklentilerini açıkladı: Ekonomiye odaklan

Paylaş

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), iş dünyası olarak kurulacak hükümetten ve TBMM’den ‘ilerletilmesi ve geliştirilmesi gereken siyasi reform ve kamu yönetimi, kalkınma ve rekabet gücü alanlarında bir dizi düzenlemenin süratle hayata geçirilebilmesi, AB üyelik sürecinin güçlendirilmesi ve bir süredir yıpratıcı düzeyde keskinleşmiş olan toplumsal kutuplaşmanın sona erdirilmesi yönünde, ortak akıl ve uzlaşı anlayışı içinde hareket edilmesini’ beklediğini açıkladı.

1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilen Milletvekilliği Genel Seçimleri ile ilgili açıklama yapan TÜSİAD, şunları ifade etti: “1 Kasım Milletvekilliği Genel Seçimleri sonucunda oy oranını önemli ölçüde artırarak iktidarını sürdüren Adalet ve Kalkınma Partisini ve TBMM’de temsil edilecek Cumhuriyet Halk Partisini, Halkların Demokratik Partisini ve Milliyetçi Hareket Partisini kutlar, yeni parlamentonun Türkiye’deki özgürlük alanlarını genişletme, demokratik standartları yükseltme, hukuk devletini güçlendirme ve refah seviyesini artırma yolunda uyum içinde çalışmasını arzu ederiz.” 

SERMAYENİN BEKLEDİĞİ REFORMLAR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinin ardından yaptığı değerlendirmede, seçimlerden birinci parti olarak çıkan AKP’yi tebrik ederken, “Şimdi ekonomiye ve reformlara odaklanma zamanı” dedi.

Hisarcıklıoğlu değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi: “Ülkemizde son 2 yılda 4 farklı seçim süreci yaşadık. Artık yoğun seçim gündemini geride bıraktık. 

Yeniden ve güçlü bir tek parti iktidarının sandıktan çıkmış olması, istikrar, huzur ve güvenin daha da güçlenmesi açısından büyük bir fırsattır. Türkiye şimdi bu fırsatı kullanmalı, ekonomiye ve reformlara odaklanmalıdır. Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmadan, uzlaşı içinde birlikte çalışarak, istişare ederek ve ortak akıl ile tüm meselelerimizin üstesinden gelebiliriz.”

HEP AYNI BEKLENTİ

Patron örgütleri her yerde seçim sonuçlarına dair aynı beklentileri sıraladı. Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, 1 Kasım seçimlerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, bundan sonraki sürecin ekonomi odaklı olması gerektiğini vurguladı. Mustafa Boydak, “Yarım kalan projeler var, iş dünyasının beklediği birtakım mikro reformların yanı sıra vergi reformu gibi reformlar var. Dört yıl kesintisiz büyüyen ve en az yüzde 5’lik bir büyümeyi yakalayan bir Türkiye istiyoruz” dedi. 
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, 1 Kasım seçimlerini değerlendirerek “Türkiye’nin önü açılmıştır. Şimdi işe koyulup milletimizin ihtiyaçlarına cevap verme zamanıdır. Seçim atmosferini bir an önce geride bırakarak ülke geleceğini düşünmek zorundayız” ifadelerini kullandı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Eşini, kayınvalidesini ve kayınbiraderini öldürdü

SONRAKİ HABER

Gram ve çeyrek altın yerle bir!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...