31 Ekim 2015 17:40

İstanbul Modern Sinema’da gösterimlere yönetmen ve oyuncular da katılacak

Paylaş

İstanbul Modern Sinema, “Biz de Varız!” başlıklı, Türkiye sinemasından yeni filmler programının bu yıl dördüncüsünü gerçekleştiriyor. 5-19 Kasım 2015 tarihleri arasında sunulacak program, son iki yıldır adından söz ettiren, Türkiye’de veya yurt dışında merak uyandırmış, festivallerden ödüllerle dönmüş ama vizyonda yeterince yer bulamamış filmlerden oluşuyor. 

ÖDÜLLÜ FİLMLER PROGRAMDA

Aralarında daha önce Zenne filmiyle tanıdığımız Yönetmenler Caner Alper ve Mehmet Binay’ın yeni filmi Çekmeceler, Selim Evci’nin üçüncü uzun metrajı olan ve başrolünde İlhan Şeşen’i izlediğimiz Saklı, Gişe Memuru filmiyle tanıdığımız Tolga Karaçelik’in prömiyerini Sundance Film Festivali’nin yarışmalı bölümünde yapan  ve bu yılki Altın Koza Film Festivali’nde “En İyi Yönetmen” ödülüne layık görülen ikinci uzun metrajı Sarmaşık, Selim Evci’nin dünya prömiyerini 39. Montreal Film Festivali’nde yapan, başrolünde İlhan Şeşen’i izlediğimiz üçüncü uzun metrajlı filmi Saklı,  ucuz TV filmleri çekerek kendini geçindiren bir yönetmenin trajikomik öyküsünü anlatan Murat Düzgünoğlu’nun Neden Tarkovski Olamıyorum ve geçen yıl Adana Film Festivali’nde “En İyi Film” başta olmak üzere pek çok ödül toplayan Nesimi Yetik’in Toz Ruhu gibi filmlerinin de bulunduğu program izleyiciyle buluşacak. 

Çiğdem Vitrinel’in Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku, Faruk Hacıhafızoğlu’nun Kar Korsanları, Levent Soyarslan’ın OHA: Oflu Hoca’yı Aramak, Ertan Velimatti Alagöz’ün İçimdeki Balık, Mahur Özmen’in Beni Sen Anlat başlıklı filmlerinin yanı sıra  yönetmenliğini Eytan İpeker’in yaptığı İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi, Cem Kaya’nın 1960-1970’lerdeki Yeşilçam  endüstrisini ve Holywood’dan kopya, tekrar yapım  film furyasını perdeye taşıdığı  Motör: Kopya Kültürü ve Popüler Türk Sineması, Emin Fırat Övür’ün masalların hikmetinin peşindeki bir arayışın hikayesini anlattığı Anadolu Masalları da göste-rilecek filmler arasında yer alıyor. 
Film gösterimlerine aralarında Ertan Velimatti Alagöz, Banu Alagöz, Deniz Celiloğlu, Okan Avcı, Murat Düzgünoğlu, Vuslat Saraçoğlu, Tansu Biçer, Sezin Akbaşoğulları, Nesimi Yetik, Bulut Reyhanoğlu, Tilbe Saran, Faruk Hacıhafızoğlu, Mahur Özmen, Gülşah Güneş, Hakan Karsak, İdil Biret, Eytan İpeker, Levent Soyarslan, Selim Evci, Pelin Akil, Settar Tanrıöğen, İlhan Şeşen, Türkü Turan, Emin Fırat Övür, Sinan Yabgu Ünal, Servan Güney’in de bulunduğu yönetmen, yapımcı ve oyuncular da katılacak.
“Biz de Varız!”ın 5 Kasım’da başlayacak ilk gösterimleri ise şöyle; 13.00: İçimdeki Balık, 15.00: Motör: Remake, Remix, Ripoff , 17.00: Neden Tarkovski Olamıyorum ve 19.00: Anadolu Masalları yer alacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Oy ve Ötesi'nden açıklama

SONRAKİ HABER

‘Müsait Bi Yer’de izleyin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...