31 Ekim 2015 13:37

Kayseri'de tramvay yolcularına zorla AKP adayının konuşması dinlettirildi

Paylaş

Ferhat KİŞ
Kayseri 

AKP Kayseri 1. Sıra Mv. Adayı Mehmet Özhaseki Kayseri Cumhuriyet Meydanı'ndaseçim otobüsü üzerinde konuşurken tramvayın konuşma yapılan alan önünde durdurulup yolcularınÖzhaseki'yi dinlemek zorunda kalmaları yolcuların tepkisine neden oldu.

Seçim çalışmaları yasaklarının başlamasına saatler kala Kayseri'de AKP adaylarının konuşmaları tramvayla şehir içi seyahat eden yolculara zorla dinletildi. Söz konusu olay bugün saat 15.00 civarında Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşti. 

Konuyla ilgili bilgi veren bir yolcu, "Tramvay meydan durağına gelince durdu ve kapıları açık bir şekilde durmaya başladı. 'Neden bekliyoruz?' diye tramvay yetkililerine sorduk bize tramvay trafik düzenlemesi yaptıklarını söylediler. Tam bu sırada AKP seçim otobüsü üzerinde Mehmet Özhaseki konuşmaya başladı. Seçim konuşması yapıyordu. Seçim konuşması bitince tramvayın kapıları kapandı,  düzenlemenin bittiği söylenerek tramvay hareket etti" ifadelerini kullandı. 

Başka bir yolcu ise, "Daha önce meydanda böyle bir düzenlemeye denk gelmedik. Üstelik bu düzenlemenin Özhaseki'nin konuşmasına denk gelmesi de olayı açıklıyor. Özhaseki'nin konuşmasının dinlenmesi için böyle bir yola başvuruyorlar. Artık kimse bunları dinlemiyor. Bu yöntemlere başvuruyorlar" yorumunda bulundu. 

Ayrıca tramvayda başka bir yolcunun "Eski Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu için kendisi talimat vermiştir. Oy almak için böyle yapıyorlarsa bitmiş bunlar." yorumunu yaptı. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

300 kişilik yabancı heyet bölgede seçim gözlemi yapacak

SONRAKİ HABER

IŞİD, Mısır'daki Rusya yolcu uçağını kendilerinin düşürdüğünü iddia etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...