31 Ekim 2015 11:23

Kayseri'de sendikalardan basına yönelik baskılara tepki

Paylaş

Kayseri KESK Şubeler Platformu, gazetecilere ve basına yönelik baskılara karşı açıklama yaptı. Dönem sözcüsü SES Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya, "Özgür Gündem-Evrensel-Cumhuriyet-BirGün-Hürriyet gazetelerine  yaptıkları baskı ve tehditlerden, seçim meydanlarında yuhalatmalarından, halka şikayet etmelerinden biliyor ve yaşıyoruz. Yani AKP ve yöneticilerinin, Recep Tayyip Erdoğan'ın basın özgürlüğüne, halkın haber alma özgürlüğüne ve farklı, çok sesli haber anlayışına, muhalif yapılara tahammülü olmadığını biliyoruz. Bu anlamda AKP ve yöneticilerinin sicillerinin çok iyi olmadığı geldiğimiz süreçte yaşandı, görüldü" dedi.

Başkanlık ve tek parti iktidarı için yapamayacakları şey olmadığını söyleyen Karakaya, "Ülkemizde yapılan 7 Haziran seçimleri sonrası erken bir seçim beklemezken ülkemiz yarın 1 Kasım günü yeni bir seçime zorlanmıştır. Ülkemizin en büyük basın ve televizyon kuruluşlarına baskınlar yapılmış, yazarları tehdit edilmiş ve dövülmüştür. Baskınlara uğrayarak, mali müfettişler gönderilerek, kayyum atanarak muhalif basın susturulmak istenmiş, istenmektedir. Başkanlık ve tek başına iktidar yarışında her yolu mubah gören AKP bu yolda kendisinin yanında olmayan bu uğurda propaganda ve yayın yapmayan tüm kuruluşları tehdit ve düşman görmektedir. Susturulması, havuz medyasına katılması gereken yapı olarak düşünmektedir" dedi.

KOZA YARGILANACAKSA BAŞKA GEREKÇELERLE YARGILANMALIDIR!

Nevşehir Kayseri il sınırındaki KOZA'ya ait  Himmetdede Altın Madeni için de açıklama yapan Karakaya, "Tek damla suya hasret bozkırda, yer altından saatte 216 bin litre su seçerek, buğday tarlalarının ortasında siyanürle altın üretimi yapıyor. Gümüşhane’de köylülerin mezarları bile bir gecede kaldırılarak atık barajı yapıldı. Eskişehir’de durum pek farklı değil. Koza, yıllardır bu çevre katliamına karşı çıkan yurttaşlara şiddet, tehdit, dava vs. gibi yöntemlerle baskı uygularken, kendine muhalif haber yapan onlarca gazete ve gazeteciye de tazminat davaları açtı

AKP hükümeti ile beraber yürüdükleri bu yolda AKP-Cemaat çatışana ve ayrışana kadar Koza şirketinin AKP'ninde desteği ve onayı ile madencilik faaliyetleri nedeniyle ülkemizin doğasına, çiftçisine, üreticisine vermiş olduğu zararları da ülkemize ve bu ülke insanlarına yaptıklarını da biliyor ve unutmuyoruz. Koza şirketi ve yöneticileri yargılanacaksa doğamıza verdiği zararlardan, yasa dışı maden işletmeciliğinden ve doğasına, ürününe sahip çıkan üreticimize yaptıklarından yargılanmalıdır." dedi.  (Kayseri /EVRENSEL)   

ÖNCEKİ HABER

Seçime 1 gün kala kömür dağıtımına tepki

SONRAKİ HABER

Kayseri'de aşure etkinliği: ‘Zalime dur diyeceğiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...