31 Ekim 2015 09:18

Erzurum'da 12 yaşındaki öğrenciye 'Demirtaş dayağı' iddiası

Tekman'da ilkokul öğrencisi S.A.'nın (12) sınıfa Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafını getirdiği için okul müdürü tarafından darbedildiği ileri sürüldü.

Paylaş

Erzurum Tekman'ın Katranlı Mahallesi'ndeki Şehit Ragıp Köse İlkokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Ş.A.'nın, 29 Ekim günü sınıfta HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafını taşıdığı gerekçesiyle okul müdürü Yasemin D. tarafından darbedildiği ileri sürüldü. Kızının kanlar içinde eve geldiğini gören anne fenalık geçirirken, hastaneye kaldırılan çocuğa darp raporu verildi. Duruma tepki gösteren baba İrfan A., "Daha önce kızım okulda tacize uğradığı için okul yetkilileri hakkında şikayette bulunmuştum. Dava açtım, bu yüzden sürekli çocuklarıma işkence ediyor" iddiasında bulundu.

İrfan A., daha önce de yaptığı gibi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayette bulunduğunu ve savcılığa başvuracağını söyledi.

İddiaya göre, her gün okulda müdür tarafından şiddet gören Ş.A. ise, artık okula gitmeye korktuğunu belirterek, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü okul müdürü arkadaşımla beraber bizi odasına çağırdı. Odaya girdiğimiz gibi hiçbir şey sormadan bize birer tokat vurup gitti, tekrar beni odasına götürüp boğazımdan tutup 3 defa duvara vurdu. 'Sen okula Selahattin Demirtaş fotoğrafını getirmişsin' dedi. Ama ben okula hiçbir fotoğraf götürmedim. Müdürden çok korkuyorum" dedi.

İddialarla ilgili DİHA'ya konuşan okul müdürü Yasemin D. de, çocuğa darp raporu verilmesine rağmen herhangi bir şiddet olayının yaşanmadığını savunarak, ailenin iddialarını reddetti. (Erzurum/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Erciyes Dağı'ndan halkların kardeşliği mesajı

SONRAKİ HABER

YSK, Van’da HDP’ye güncel sandık listelerini vermiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...