04 Nisan 2012 09:25

Şahin Örgel ödüllü öykülerini kitaplaştırdı

Yazar ve Tiyatro Oyuncusu Şahin Örgel’in 2002 yılında yayınlanan ‘Küçük Elin Çizgileri’ adlı öykü kitabının ardından, içinde çoğu ödüller almış 16 öykünün bulunduğu ‘Gidemeyen’ Kanguru Yayınlarından çıktı.Yazarın; dil, biçim ve özgünlük a

Şahin Örgel ödüllü öykülerini kitaplaştırdı
Paylaş

Yazar ve Tiyatro Oyuncusu Şahin Örgel’in 2002 yılında yayınlanan ‘Küçük Elin Çizgileri’ adlı öykü kitabının ardından, içinde çoğu ödüller almış 16 öykünün bulunduğu ‘Gidemeyen’ Kanguru Yayınlarından çıktı.

Yazarın; dil, biçim ve özgünlük açısından kendine has bir üslupla kaleme alınmış öykülerinde derin detaylar, metaforik zenginlikler hemen kendisini hissettiriyor… İnsanın ve yaşadığı coğrafyanın kırılganlığında, çoğu saydam detayları neredeyse dokunulabilecek şekilde katılaştırarak okura sunan bir anlatımı var.

Örgel’in ‘Gidemeyen’i çoğu geniş zaman anlatımı içinde, zamanı ve kesitsel anları kimi yerde buharlaştırıp kimi yerde durdurarak hayata, duygulara çarpıcı müdahaleler gerçekleştiriyor.

Şahin Örgel, ‘90’lı yıllardan sonra sahne için; Yarın, Gökyüzü Yıldızlar ve Umutlarımız, Ya İstiklal Ya Hamburger, Güz Bahçesinde Yaz düşleri, Gümüş Kaşıklar, Bir Yılan Hikâyesi, Carlos, Yeniden Başlamak, Yosunlar, Aşk Bir ‘ŞEY’ Değildir, Uçurum, Köyistan, Akıl oyunları, Her Şey Yolunda, İllegal Delinin Günlüğü, Akıl Oyunları, Barış Çiçeği, Düş Oyunları, Gece Sözleri, Gece Oyunu, Bu Gün Günlerden Ne? Pembe Perdeler, Yağmurlar Yüzünden, Aşk Kaşıntısı  adlı oyunları yazdı.

2002 yılında ‘Bir Yılan Hikâyesi’ adlı oyunu ile Nâzım Hikmet Ödülü’nü kazanan Örgel’in radyo oyunu formatında yazdığı çoğu TRT Radyo 1’de yayınlanan 20’ye yakın oyunu bulunuyor. Örgel’in 2002 yılında 12 öykünün bulunduğu ‘Küçük Elin Çizgileri’ adlı bir öykü kitabı yayınlandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

2 kişiyi öldüren koruculara beraat, silahlara da iade!

SONRAKİ HABER

Göçmen bir kuş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...