04 Nisan 2012 09:23

2 kişiyi öldüren koruculara beraat, silahlara da iade!

Muş’un Bulanık İlçesi’nde 15 Aralık 2009’da DTP’nin kapatılmasını protesto edenlerin üzerine ateş açarak 2 kişiyi öldüren, 8 kişiyi de yaralayan korucu Turan Bilen ve kardeşi Metin Bilen ‘meşru müdafaa’ yaptıkları gerekçesiyle beraat etti. Korucuların silahları da iade edildi.Bulanık Davası&rsquo

2 kişiyi öldüren koruculara beraat, silahlara da iade!
Paylaş

Muş’un Bulanık İlçesi’nde 15 Aralık 2009’da DTP’nin kapatılmasını protesto edenlerin üzerine ateş açarak 2 kişiyi öldüren, 8 kişiyi de yaralayan korucu Turan Bilen ve kardeşi Metin Bilen ‘meşru müdafaa’ yaptıkları gerekçesiyle beraat etti. Korucuların silahları da iade edildi.

Bulanık Davası’nın karar duruşması Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görüldü. Duruşmada, sanık korucu Turan Bilen ve kardeşi Metin Bilen kardeşlerin avukatı, müvekkillerinin meşru müdafaa yaptığını belirterek beraat istedi.

SAVCI BERAAT İSTEMİŞTİ

Bir önceki duruşmada savcının da sanıkların beraatı yönünde mütalaa vermesi üzerine, mahkeme başkanı, Bilen kardeşlerin ‘meşru müdafaa’dan beraatlarına karar verdi. Mahkeme ayrıca olayda kullanılan silahların da Bilen kardeşlere iade edilmesine karar verdi. silahların geri iadesine de karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Muş’un Bulanık ilçesinde 15 Aralık 2009 tarihinde DTP’nin kapatılmasının ardından yapılan protestoya Turan ve Metin Bilen kardeşlerin ateş açması sonucunda Necmi Oral ve Kemal Ağcan yaşamını yitirmiş, 8 yurttaş da yaralanmıştı. Bulanık Davası, can güvenliği gerekçe gösterilerek, 12 Nisan 2010 günü Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüş, ilk duruşmasının çıkışında davayı takip etmek için mahkemeye giden Ahmet Türk’e adliye önünde yumruklu saldırıda bulunulmuş, bunun üzerine dava Samsun’dan Ankara’ya alınmıştı. Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 29 Temmuz 2010 tarihinde görülen davada, olaydan sonra tutuklanan Turan ve Metin Bilen kardeşler, ‘meşru müdafaa’ gerekçesi ile tahliye edilmişti. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Çapa'da direniş sürüyor

SONRAKİ HABER

Şahin Örgel ödüllü öykülerini kitaplaştırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...