29 Ekim 2015 11:32

Hem öğretmene, hem de öğrencilere sürgün: Ezine’de taksimetreli eğitim(!)

Paylaş

Seçkin SAĞLAM
Çanakkale 

Çanakkale’de Ezine’ye bağlı Dalyan İlköğretim Okulu’ndaki öğretmeni, idari ve adli soruşturmalardan aklanmasına rağmen sırf ‘yandaş olmadığı için’ Yenice Akçakoyun’a süren anlayış, 8 çocuğu bir ‘ticari’ taksiye doldurup başka bir okula götürüyor. Ne güvenlik, ne eğitim, burası sözün bittiği yer!

Ezine’de bulunan Dalyan İlköğretim Okulu öğretmeni, önce ‘İzinsiz kermes düzenlemek ve usulsüz para toplamak’, ardından da ‘Sosyal medyada siyasi içerikli paylaşımlarda bulunmak’ gibi iddialar ile soruşturmalara tabi tutuldu, ardından da soruşturmalardan aklanmasına rağmen ‘sürgün’ gibi tayin cezasına maruz bırakıldı. 

Hakkında açılan adli ve idari soruşturmalardan aklanmasına rağmen, Yenice Akçakoyun’a ‘sürgün’ edilen o öğretmenin okulu, iddia odur ki; ‘geri gelmesin’ diye kapatılmaya çalışılıyor. Velilerden adres kayıtlarını Geyikli İlköğretim Okulu’na almalarının istendiği öğrenilirken, “Çocukların Geyikli İlköğretim Okulu’na ulaşımlarını biz sağlayacağız” dendiği ileri sürüldü. 

Gerçekten sağladılar da! Çocuklar her gün Dalyan’dan Geyikli İlköğretim Okulu’na ‘ticari’ taksi ile gidiyor. 5 kişilik taksiye 8 öğrenciyi dolduran zihniyetin eğitimden, can güvenliğinden, çocuk sevgisinden ne anladıkları merak ediliyor. Dalyan’daki çocukların eğitime uzanan yolculukları ile ilgili Ezine Kaymakamı Ali Fuat Atik ve Ezine İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Doğan’ın nasıl bir açıklama yapacakları merak konusu(!) 

ÖNCEKİ HABER

HDP Antep: Bütün baskılara rağmen partimize ilgi her geçen gün artıyor

SONRAKİ HABER

‘Gençler ölmesin diye barışta ısrar edelim’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...