29 Ekim 2015 11:21

HDP Antep: Bütün baskılara rağmen partimize ilgi her geçen gün artıyor

Paylaş

HDP Antep İl Örgütü basın toplantısı gerçekleştirerek, seçim çalışmalarını değerlendirdi. HDP İl binasında gerçekleştirilen toplantıya DBP, HDP Eş başkanları, HDP Antep Adayları; Mahmut Toğrul, YurdusevÖzsökmenler, Osman Demirci, Yurdanur Mutlu, Emine Akkuş Çiçek katıldı.

Basın toplantısında konuşan HDP İl Eş Başkanı Mehmet Karayılan, 7 Haziran seçim sonuçlarını beğenmeyen AKP’nin halkın önüne yeniden sandık koyduğunu söyledi.  7 Haziran sonrası HDP ve seçmenlerine siyasi soykırımın devreye sokulduğunu belirten Karayılan,“Antep’te 7 Haziran’dan bu yana aralarında yönetici ve çalışanlarımızın olduğu 280 kişi gözaltına alınmış ve hiçbir hukuki dayanak olmamasına rağmen 67 arkadaşımız tutuklanmıştır. Haziran öncesi parti binalarımızla başlayan ve halen devam eden saldırılar, Kürtlere, devrimcilere ve demokrasi güçlerinin tümünü hedef almıştır” dedi.  Bu saldırılarınınen vahşisininise Ankara’da gerçekleştirilmeye çalışılan Barış Mitingine yapılan bombalı saldırının olduğunu söyleyen Karayılan, “Sarayın ve AKP hükümetinin tüm çarpıtmalarına rağmen Türkiye halkları bu katliamı yapanları ve arkasındaki güçleri çok iyi tanımaktadır. Bizler Gaziantep sınırlarını kevgire çevirerek ilimizi IŞİD'in üssü haline getirenleri,ilimizde halkımızın can güvenliğini kendi iktidarları için hiçe sayan güçleri iyi tanıyoruz” dedi. 

1 Kasım Genel Seçimlerine sayılı günler kala yasal ve demokratik yollardan tek başına iktidar olamayacağını anlayan Saray ve AKP’nin engeller çıkarmaya devam ettiğini dile getiren Karayılan, şunları söyledi: “Tüm bu baskılara rağmen partimizin halk ile buluşulması engellenememiştir.Bugün de Türkiye ve Gaziantep halkının partimize ilgisi her geçen gün artmakta AKP'nin baskı politikaları boşa çıkmaktadır. Katliam uygulamalarına rağmen alanlarda, sokaklarda ve caddelerde barışa, demokrasiye ve kardeşliğe olan inancımızı haykırdık, haykırmaya devam ediyoruz.” 

Ardından konuşan HDP Antep Milletvekili Adayı YurdusevÖzsökmenler, seçim çalışmalarını tüm saldırılara rağmen yürüttüklerini ifade etti. 7 Haziran’a göre çıtalarını daha yükselttiklerini belirten Özsökmenler, son dönemlerde basın kurumlarına yönelik yapılan saldırıları da kınadıklarını söyledi. HDP adayı Mahmut Toğrul ise kentte bulunan IŞİD tehlikesine dikkat çekti. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Azınlık halklar HDP diyecek

SONRAKİ HABER

Hem öğretmene, hem de öğrencilere sürgün: Ezine’de taksimetreli eğitim(!)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...