29 Ekim 2015 05:43

Kürtçe ifade verme talebine ret

Adana'da gözaltında cinsel işkenceye maruz kalan ve polisler hakkında yaptığı suç duyurusu sonucu açılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan Figen Şahin'in anadilde konuşma talebi savcılıkça reddedildi.

Paylaş

Adana'da gözaltında cinsel işkenceye uğrayan ve çekilen çıplak fotoğrafları sosyal medyada paylaşılmakla tehdit edilen Figen Şahin'in, polisler hakkında avukatı aracığıyla yaptığı suç duyurusu sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Kürtçe ifade verme talebi savcılıkça reddedildi. Şahin'in avukatı Beyhan Günyeli, Şahin'e işkence yapan polisler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve bu suç duyurusu neticesinde Adana Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını aktardı. Şahin'in Adana Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Karataş Savcılığı'na ifadeye çağrıldığını söyleyen Günyeli, savcılıkta Şahin'in "Yargılanma adil değil. Anadilim olan Kürtçe de ifade vermek istiyorum" beyanında bulunduğunu ve bu beyanın savcılıkça ret edildiğini belirtti.

'SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

"Bir insanın anadilinde kendisini özgürce ifade etmesi hem hukuk sisteminin hem de insan hakları açısından olmazsa olmazıdır" diyerek, savcılığın reddine tepki gösteren Günyeli, şunları dile getirdi: "İşkenceye maruz kalan bir kişinin öncelikle kendi anadilinde savunma yapmasının insani bir hak olmasına rağmen bu dikkate alınmamıştır. Aslında işkence soruşturması bu yönüyle bertaraf edilmiştir. Sorumluların açığa çıkartılması ve cezalandırılması için sonuna kadar takipçisi olacağız." (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş’tan, Obama’ya: Hiç de söylemiyorsun, zalım

SONRAKİ HABER

MHP'nin Adana'da belediye emekçilerinden 'işten çıkarma' tehdidi ile oy istediği iddia edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa