28 Ekim 2015 11:24

Kobanê Dışişleri Konseyi Başkanı Kurdo: Türk ordusunun saldırılarına karşı halkımızı koruyacağız

Kobanê Kantonu Dışişleri Konseyi başkanı Îbrahîm Kurdo, Türkiye’nin Rojavaya dönük saldırılarının kabul edilemeyeceğini belirterek, Türkiye'nin YPG mevzilerine yönelik saldırılarını kınadı.

Paylaş

Kobani Kantonu Dışişleri Konseyi başkanı Îbrahîm Kurdo, Türk ordusunun Kobanê ve Tel Ebyad'a (Girê Spî) yönelik saldırıları ANHA’ya değerlendirdi.

Îbrahîm Kurdo, Demokratik Suriye’nin inşası için hem askeri, hem de siyasi bakımdan bölgedeki oluşumlarla ortak bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti. Kurdo, Tel Ebyad'da (Girê Spî) ilan edilen demokratik özerklik yönetiminin AKP hükümetini sıkıştırdığını ifade ederek, 'AKP, bölgede provokasyonlarla karışıklığa yol açmak istiyor' dedi.

Kurdo, “Türk devletinin Rojava’ya yönelik müdahale hakkı bulunmamaktadır" sözlerini kullanırken, "Üstelik DAIŞ çetelerine karşı onların da sınırını koruyoruz" şeklinde konuştu. 

Türkiye'nin sivil Rojavalılara da saldırdığını kaydeden Kurdo,."Hiçbir şekilde böylesi saldırıları kabul etmiyoruz. Saldırılar ister Arap halkına, isterse Kürt halkına yönelik yapılsın biz bu saldırıların önünü keseceğiz ve Girê Spîli yurttaşlarımızı koruyacağız. Kim bundan gocunursa gocunsun biz ortak yaşamı temelinde Demokratik Suriye’yi inşası için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Kurdo, Tel Abyad'da (Girê Spî) Kürt, Türkmen ve Ermenilerin birlikte yaşadığını ve tüm halkların ilan edilen demokratik özerklik yönetiminde yer aldığını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Goran Hareketi Sözcüsü: KDP suç işliyor

SONRAKİ HABER

Demirtaş’tan İpek Medya’ya ziyaret: Basın özgürlüğünün yanındayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa