28 Ekim 2015 08:52

Kobanê Kantonu Savunma Bakanı Davutoğlu’yu yalanladı

Kobanê Kantonu Savunma Bakanı İsmet Şêx Hesen, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Fırat'ı geçmeye çalışan 2 botu vurduk" açıklamasını yalanlayarak, Demokratik Suriye Güçleri'nin istedikleri yere operasyon düzenleyeceğini, kimsenin bunu engelleme hakkının olmadığını kaydetti.

Paylaş

Kobanê Kantonu Savunma Bakanı İsmet Şêx Hesen, Kobanê batısındaki ve Girê Spî'deki Türk ordusunun saldırılarını doğrularken Davutoğlu'nun "Fırat'ı geçmeye çalışan 2 YPG botunu vurduk" açıklamasını gülerek yalanladı. Her tarafta savunma amaçlı tedbirlerini aldıklarını söyleyen Hesen, "Taciz ateşleri oldu. Şu ana kadar Kobanê köylerinde yaralanan siviller oldu. Onun ötesine geçmiş bir saldırı yok. Ancak herkes bilmelidir ki saldırıya karşı kendimizi savunacak gücümüz var ve savunuruz. Çünkü kendini, evini, toprağını savunmak meşru bir haktır" dedi.

'DEMOKRATİK SURİYE GÜÇLERİ GEREKLİ OPERASYONLARI YAPAR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Fırat bizim kırmızı çizgimizdir" sözlerini değerlendiren Hesen, "Kendi ülkelerinde kırmızı çizgi çeksinler. Başkasının toprağında kırmızı çizgi çekmeye kalkmasınlar. Cerablus, Raqqa, Bab ya da Minbic, bu ülkenin demokratik güçleri ne karar verirse o operasyon yapılır. Demokratik Suriye Güçleri diye halklar bir araya geldi. Bu güçler nereye karar verirse oraya operasyon yapılır. Kimsenin bunu engelleme ya da farklı gösterme gibi bir hakkı yok" diye konuştu.

'İNSANLIĞIN ONUR GÜNÜ'

Şêx Hesen, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü'ne ilişkin ise şunları söyledi: "Tarihi bir gündür. Sadece Kürt halkının değil, YPG/YPJ öncülüğünde dünya insanlığının direniş günüdür. Tüm insanlık bu anlamı ile Kobanê'ye sahip çıkmalıdır. Çünkü Kobanê'de YPG/YPJ öncülüğünde insanlık kazandı. Hala kantonun sınırlarında havan ve tank topları ile saldırılar var. Kobanê'ye sahip çıkmak insanlığın onuruna sahip çıkmaktır. Biz de bu günü anlamına layık kutlayacağız." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

1 Kasım operasyonları: 6 kentte 24 gözaltı

SONRAKİ HABER

Kobanê'de kadın yasaları: Erken evlilik, berdel ve çok eşlilik yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa