28 Ekim 2015 08:46

1 Kasım operasyonları: 6 kentte 24 gözaltı

Paylaş

1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala yoğunlaştırılan siyasi soykırım operasyonları kapsamında Bursa, Mardin, Bingöl ve Kars'ta sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında, aralarında çocuk ve Kürt siyasetçilerinin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

BURSA

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Emek Mahallesi'nde sabah saatlerinde evlere eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyon sonucu aralarında bir çocuğun da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 6 kişi Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, Ö.S. ise Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınanların isimleri ise şöyle: Turgut Bingölbalı, Mazlum Alp, Harun Azak, Azmi Akkaya, Emrah Tünk, Gökhan Işık.

MARDİN

Mardin'in Artuklu ilçesi Saraçoğlu, Gül, İmamhatip ve Yalım mahallerine sabah saatlerine eş zamanlı olarak evlere baskın yapıldı. Baskınlarda, Remzi Şimdi, Abdulcelil Şimdi ve Mehmet Denk gözaltına alındı. Gözaltına alınma gerekçeleri öğrenilemeyen yurttaşlar, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

BİNGÖL

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde seçim çalışmaları yürüten Feridun adlı bir genç, HDP Karlıova ilçe binasından çıktığı sırada sabah saatlerinde gözaltına alındı. Genç, Karlıova İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

KARS

Kars'ın Digor ilçesinde sabah saatlerinde özel harekat polislerince 6 eve eş zamanlı baskın düzenlendi. Baskınında 4 kişi gözaltına alındı. Gençlerden biri, hakkında yakalama kararı bulunan birine benzediği anlaşılınca bırakıldı. Hakkında gözaltı kararı olan 2 kişi ise adreslerinde bulunamadı.

Operasyona gerekçe olarak, Digor'da gerçekleştirilen yayla şenliklerinde bayrak ve poster açtıklarının gösterildiği öğrenildi. Gözaltına alınan Mahsun Sarıkaya, Mehmet Aymandır ve Recep Budak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ERZURUM

Erzurum'un Karaçoban ilçesine bağlı Kırımkaya ve Molladavut mahallelerine sabah saatlerinde askerler tarafından eşzamanlı baskınlar gerçekleştirildi. Baskınlarda, HDP ve DBP yöneticileri Halis İpek, Cemal İpek, Orhan Kaya, Erhan Kalkış, Mehmet Doğan, Cahit Doğan, Remzi Bulut, Cüneyt Güzelgün ve Emin Kaya gözaltına alındı.

Operasyonun gerekçesi öğrenilemezken, 9 kişi İlçe Jandarma Komutanlığı'nda tutuluyor.

MUŞ

Muş'un Bulanık ilçesinde Zana Çoban adlı genç polisler tarafından gözaltına alındı. Çok sayıda zırhlı araçla Şehitlik Mahallesi'ne giden polisler, Çoban'ı sokak ortasında yaka paça zırhlı araca bindirerek gözaltına aldı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen gencin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yüksekdağ: Karşımızda 1 Kasım seçimlerini de tanımayacak bir yapı var

SONRAKİ HABER

Kobanê Kantonu Savunma Bakanı Davutoğlu’yu yalanladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...