03 Nisan 2012 13:12

Çiğli’de liseliler şenliğe hazırlanıyor

İzmir’in Çiğli İlçesinde lise öğrencileri, hem 4+4+4 eğitim sistemini tartışmak hem de sınav stresinden uzaklaşmak üzere şenlik düzenliyor. “Hayat Sınavlara Sığmaz” diyen liseliler 14 Nisan’da Gelincik Düğün salonunda bir araya gelecek.Şenlik Düzenleme Komitesi’nden Necip Fazıl Kısakürek Lisesi

Çiğli’de liseliler şenliğe hazırlanıyor
Paylaş
Halil Bandırma

Şenlik Düzenleme Komitesi’nden Necip Fazıl Kısakürek Lisesi 11. Sınıf Öğrencisi Taner Özdem, okullarında şenliğin duyurusunu yaptıklarını belirterek, bir araya gelip eğlenirken sorunlarını da konuşacaklarını belirtti. Yine aynı okuldan Sercan Çelik de, liseliler olarak neler yaşadıkları, ne istedikleri ülke gündeminde çok tartışılmasa da kendilerini ilgilendiren pek çok yasa ve düzenlemenin gündemde olduğuna dikkat çekiyor. Bugün okullarda ve dershanelerde ağırlıklı bir din istismarının söz konusu olduğunu belirten Çelik, “Öğrenciler arasında 4+4+4 yasası tartışılmıyor, başka şeylerle dolduruluyor. Bizler de bu şenliği böyle meseleleri daha fazla arkadaşımıza anlatmak üzere yapıyoruz” dedi.

‘YALNIZ OLMADIĞIMIZI GÖSTERECEĞİZ’

12. sınıf öğrencisi Cihangir Yıldız, YGS’den dolayı kendisi gibi binlerce öğrencinin stres ve sıkıntı yaşadığını ifade ederek, “Lise şenliğimiz tamamen liselilerin ürettiği bir organizasyon olacak, her işi biz kendimiz yapıyoruz. Buradaki Çiğli Şenlik Komitesinin altında bizler kendi okulumuzda da hazırlık komitesi oluşturduk ve şenlikten haberi olmayan kimseyi bırakmamak için bütün okulu geziyoruz, öğretmenlerimize anlatıp onların da bize destek olmalarını istiyoruz” dedi.

Büyük Çiğli Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Dilara Daş da şenliğe katılanların kuracakları  serbest kürsüyü kullanarak duygu ve düşüncelerini paylaşabileceğini dile getirerek, “Bugün mevcut sistem birçok genci intihara sürüklüyor veya psikolojik rahatsızlık sahibi bir konuma sokuyor. Üniversite sınavına hazırlanırken sağlığından olan veya kendini yalnız hissedip intihar eden lise öğrencileri var. Biz bu şenlikte aslında yalnız olmadığımızı göstereceğiz” dedi.

Adnan Saygun Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Berivan Arslan ise, gençler olarak kendilerinin barışı temsil ettiklerini belirterek, “Bizler ne kadar bir arada, güçlü durursak gelecek de o kadar iyi olacaktır bizim için. Liseliler olarak bir şeyleri tartışmadıkça birileri bizler için tartışıyor ve karar veriyor. Bugün liseliler birçok meselenin dışında tutuluyor. Oysa bizler de okuyoruz, düşünüyoruz, yorumluyor ve tartışıyoruz. Şenlikte de öğrenciler olarak bizler için daha iyisini düşünüp yorumlayabildiğimizi göstereceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

4+4+4’ü bir de onlara sorun

SONRAKİ HABER

Ödüllü filmi ‘sakıncalı’ buldular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...