26 Ekim 2015 13:09

Korkmaz Tedik için açılan taziye çadırına ilk ziyaret emekçilerden

Paylaş

Ankara’da Barış Mitingine yönelik bombalı saldırıda hayatını kaybeden EMEP GYK Üyesi Korkmaz Tedik için, ailesinin Antalya’daki evinin bahçesine  taziye çadırı kuruldu. Taziyeye EMEP üye ve yöneticileri, KESK MYK Üyesi Fatma Çetintaş, Tüm Bel-Sen Merkez Yöneticisi Satı Burunucu Çalı, SES Merkez Yöneticisi Fikret Çalağan, BES Merkez Yöneticileri Ahmet Acur, Akın Şişman, Eğitim Sen Merkez Yöneticisi Elif Çuhadar ile CHP Antalya Milletvekilleri Figen Çalıkuşu, Niyazi Nefikara, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile çok sayıda siyasi parti ve kitle örgütü temsilcisi katıldı. Emek Partisi Antalya İl Örgütü üye ve yöneticileri, taziye yerine , “Korkmaz Yoldaş ölümsüzdür” sloganı atarak geldiler. 

Burada konuşan EMEP Bölge Yöneticisi Deniz İpek, “Korkmaz adı gibi korkusuz, cesur bir yoldaşımız idi. Onu bir grevde, bir direnişte veya bir gençlik mücadelesinde görürdünüz. Korkmaz kendisini işçi sınıfı mücadelesine adamış yiğit bir parti yöneticisi idi. Bugün burada Korkmaz yoldaşımızın şahsında, bombalı saldırıda yitirdiğimiz on altı yoldaşımızı ve aynı saldırıda yitirdiğimiz yüz altı barış elçisini anıyoruz” dedi. 

‘KORKMAZ PARTİSİYLE BİZİM YANIMIZDAYDI’

Taziyede söz alan eski bir Novamed İşçisi Özlem Kılınç ise, “Korkmaz bizim gecekondu evimize Evrensel gazetesi getirirdi. Bize örgütlü olmak gerektiğini anlatırdı. Ben Antalya’da Novamed işyerinde işçi olarak çalışıyordum. Bu fabrikada biz sendikal mücadele için 448 gün direniş yaptık ve Korkmaz Partisi EMEP ile hep bizim yanımızdaydı” dedi. 

Söz alan baba Erdoğan Tedik ise, “Şöyle deniyor ya; ‘Sözün bittiği yerdeyiz’, oysa ki bizim sözümüz daha bitmedi. Biz, Korkmaz ve diğer tüm demokrasi ve barış şehitlerinin bıraktığı yerden, mücadele bayrağını daha ileriye taşıyacağız. Bu bizim onlara sözümüzdür” diye konuştu.  

Tedik konuşmasının devamında herkesi 1 Kasım günü oy vermeye ve AKP’den kurtulmak için birlik ve dayanışmaya çağırdı. Öte yandan taziyenin üç gün süreceği belirtildi. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Futbol dünyası Özyazanlar’ı uğurladı

SONRAKİ HABER

Acıyı bastırdılar barışa sarıldılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...