26 Ekim 2015 12:34

Van’da AFAD’dan jandarmaya konut jesti

Paylaş

Selman KELEŞ

Van’da meydana gelen deprem felaketi sonrası halen yüzlercesi evsiz olmasına rağmen depremzedelere maliyetinden yüksek ücretlerle satılan TOKİ konutlarından 16 blokun, AFAD tarafından İl Jandarma Komutanlığına ücretsiz olarak verildiği ortaya çıktı.

Van’da, 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremin yaraları halen sıcaklığını korurken, merkez Edremit ilçesine bağlı Esentepe Mahallesi’nde evsiz kalan 30 bin yurttaş için 3 yıl önce teslim edilen Kiracılar TOKİ’deki 16 blokun, AFAD tarafından İl Jandarma Komutanlığına peşkeş çekildiği ortaya çıktı. 40 bin liraya mal olan evler, depremzedelere 80 ve 90 bin lira arjaası değişen fiyatlarla satılırken, binlercesi kirada, yüzlercesi ise halen konteynerlerde yaşam mücadelesi veren depremzedelere verilmeyen evler, İl Jandarma Komutanlığına ücretsiz verildi. 

Jandarmaya verilen blokların tam teşekkülü tamamlanıp, istimlak duvarı da yapılırken depremzedelere verilen blokların ise özentisiz ve istimlak duvarının yapılmaması dikkat çekti.

DEPREMZEDEYE 90 BİN TL JANDARMAYA ÜCRETSİZ

2012 yılında depremzede ailelere teslim edilen konutların altyapı ve çevre düzenlemesi tamamlanmamasına rağmen, jandarmaya teslim edilen blokların ise herhangi bir eksiği yok. Öyle ki depremzedelere teslim edilen konutların giriş ve bodrum katlarının, her yağmur sonrası çamur içinde kalmasına ve sokak lambalarının dahi bulunmamasına rağmen jandarmaya verilen konutlarda ise herhangi bir sorun yok.
Konuya dair görüştüğümüz İl AFAD Müdürlüğünden ismini vermek istemeyen bir yetkili, “Ben o zaman görevde değildim, bilgim yok. Sordum, bizimle ilgisi yok. TOKİ protokolle teslim etmiş” diyerek kendilerini savundu. (Van/DİHA) 

ÖNCEKİ HABER

Tarım toprakları yapılaşma için feda edildi

SONRAKİ HABER

Gençlik örgütlerinden ortak anma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa