26 Ekim 2015 12:32

Tarım toprakları yapılaşma için feda edildi

Paylaş

Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Ankara Şubesi, Gıda, Tarımcılık ve Hayvancılık Bakanlığının “Tarım alanlarını imara açmayalım” söylemiyle yayımladığı kamu spotunun tam aksine birçok alanda yapılaşma için tarım topraklarının değerini yok ettiklerini dile getirdi. 

TMMOB ŞPO Ankara Şube binasında dün düzenlenen basın toplantısında konuşan Şube Başkanı Emre Sevim, Atatürk Orman Çiftliğinin (AOÇ) bugüne kadar barındırdığı tarım alanları ve açık yeşil alanları ile Ankara’nın sağlıklı bir kent olabilmesi adına en önemli alanlardan birisi olduğunu hatırlattı. Sevim “Sanki yapılaşma izinleri devlet otoritesi tarafından verilmiyormuşçasına ‘Tarım alanlarını imara açmayalım’ şeklinde bir acizlik ve aymazlıkla kamu spotları yayımlayan, tarım alanlarının yok olmasına izin vermeyeceğini deklare eden ve bizleri iş birliğine davet eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bu söylemin tam aksine birçok alanda yapılaşma için tarım topraklarının değerini yok ettmektedir” dedi.  

‘AOÇ TARIM ARAZİSİ DEĞİL Mİ?’

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığın kurum görüşü olarak Ankapark Projesinin yapılmasına ilişkin AOÇ’de yapılan imar planı kapsamında söz konusu alanın 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında olmadığını belirttiğini söyleyen Sevim, bundan  “AOÇ’nin tarım arazisi niteliğinde olmadığı” anlamının çıkarılacağını dile getirdi. Sevim, Bakanlığı birçok araştırmada, yargı kararda ve bilirkişi raporunda 1. sınıf tarım arazisi olduğu belirtilen AOÇ’nin hangi şekilde, bilimsel, hukuki kriterler doğrultusunda tarım alanı dışında sayıldığını açıklamaya davet etti. (AnkaraEVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir'de Metin Lokumcu eyleminden 75 kişiye dava

SONRAKİ HABER

Van’da AFAD’dan jandarmaya konut jesti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...