26 Ekim 2015 10:06

Tüzel: 1 Kasım sonrasında en geniş cephe örülmeli

Paylaş

Ümit KARTAL
İstanbul

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel Seçimlerde HDP’yi desteklemenin, HDP’nin  parlamentoda oynayacağı rol açısından önemli olduğunu vurgulayarak, 1 Kasım seçimleri sonrasında da emek, demokrasi ve özgürlükler cephesini genişletme çağrısı yaptı. 

Emek Partisi Küçükçekmece İlçe Örgütü düzenlediği iki ayrı kahvaltılı toplantıda 1 Kasım seçimlerini konuştu. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Emek Partisi İstanbul İl Yöneticisi Sinan Ceviz, 1 Kasım seçimlerine doğru kalan son günleri birlikte geçirmek ve sandıkları da birlikte korumak üzere geniş bir platform oluşturulduğunu anlattı. Bu platformun, emek ve demokrasi mücadelesi sürdüren tüm kesimlerin içinde olduğu bir birlik olduğunu anlatan Sinan Ceviz; “Bu sadece 1 Kasım’ın ihtiyacı değil. 1 Kasım sonrasında da olabildiğince en geniş kesimlerle yan yana durmak için çaba sarf edeceğiz. Diktatörlüğe karşı birlikte mücadele etmekten başka çare yoktur” dedi.
7 Haziran seçimlerine ve sonrasında yaşanan gelişmelere, Ortadoğu’daki gelişmelerin Türkiye’ye yansımalarına ve Ankara Katliamı’nın anlamına dair konuşan HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ise “Devlet nedir?” sorusunun sorulması gerektiğini söyledi.  
Tüzel, “Yıllar sonra Başbakan Davutoğlu’nun bize beyaz Torosları anlatması boşuna değildir. Beyaz Toroslar devlet gerçekliğidir. AKP’li ya da AKP’siz; emekçilere yönelik terör saldırıları, faili meçhul cinayetler bu devletin olmazsa olmazıdır.”dedi.

‘HDP’NİN DESTEKLENMESİ ÖNEMLİDİR’

1 Kasım seçimlerinde HDP’nin desteklenmesinin önemine dair de konuşan Tüzel şu ifadeleri kullandı: “Seçimlerde de bir araya gelişimizin, sadece çözüm ve barış değil, siyasal ve sendikal özgürlükleriyle, demokratik gelişmelerin elde edilmesi açısından da 1 Kasım seçimlerinin önemi vardır. HDP’nin desteklenmesi, HDP’nin parlamentoda oynayacağı rol önemlidir. Sonrasında HDP’nin de içinde olacağı en geniş demokratik cephenin; emek, barış, demokrasi ve özgürlükler cephesinin örülmesi ihtiyacı, işçilerin emekçilerin ezilen halkların geleceğini kazanması mücadelesinde önemlidir. Tüm saldırılara rağmen şimdiye kadar nasıl sessiz kalmadıysak, bundan sonra da daha kapsamlı bir hesaplaşma ve karşı karşıya geliş için emekçilerin en geniş birliğini öreceğiz.”

'BU KATLİAM DEVLETİN KATKISI OLMADAN GERÇEKLEŞEMEZ'

Kendisinin de 10 Ekim’de yapılacak olan miting için o gün Ankara’ya gittiğini ifade eden Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Özev de kahvaltıda bir konuşma yaparak devletin işçi ve emekçilere mücadele etmeleri halinde öldürüleceğini yaparak gösterdiğini söyledi. Özev, “Katliam öncesinde ve sırasında ortada olmayan güvenlik önlemlerinin, katliamdan hemen sonra yaralılara saldırmak üzere ortaya çıkması kabul edilebilir değil. Ambulanslar bekletildi. Ankara’nın göbeğinde yaralı arkadaşlarımızı hastanelere ulaştıramadık. Belki de birçok arkadaşımızı da bu nedenle kaybettik. Bu katliam devletin katkısı olmadan gerçekleşemezdi. Bunların hepsini birlikte değerlendireceğiz, hepsini birlikte hatırlayacağız” dedi. 

Ankara katliamında yaşamını yitirenlerin aileleri ve tedavileri süren yaralılarla dayanışma kampanyasının büyütülmesine dair vurguların da yapıldığı kahvaltı soru cevaplar devam etti. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Dört kişilik ailenin yoksulluk sınırı 4 bin 500 liraya dayandı

SONRAKİ HABER

Çanakkale’de mahkeme polise direnmeyi suç saymadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...