26 Ekim 2015 03:12

Diyarbakır'da IŞID'in 2 ayrı hücre evine operasyon: 7 IŞİD’li öldü, 2 polis hayatını kaybetti

Diyarbakır'da IŞİD'e ait olduğu belirlenen 17 adrese yapılan operasyonlarda iki ayrı evde çıkan çatışmalarda 2 polis ve 7 IŞİD üyesi hayatını kaybetti

Paylaş

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar İlçesi'nde IŞİD'e ait olduğu belirlenen 2 ayrı eve polis tarafından sabaha karşı operasyon düzenlendi. İki ayrı evde çıkan çatışmalarda 2 polis ve 7 IŞİD üyesi hayatını kaybetti. 12 IŞİD üyesinin de yakalandığı belirtildi

Diyarbakır'da, DAİŞ'e yönelik gece saat 03.00 sıralarında 17 ayrı adrese yapılan eş zamanlı baskınlarda merkez Kayapınar ilçesinde bulunan iki ayrı adreste çatışmalar yaşandı. Huzurevleri Mahallesi'nde bulunan 53. Sokak ve 42. Sokak'taki evlerde yaşanan çatışmalarda, 53. Sokak'ta bulunan bahçeli ve müstakil evin girişine tuzaklanan bombanın patlatılması sonucu 2 polis hayatını kaybetti, 5 polis de yaralandı.

Patlamanın ardından IŞİD üyelerinin bulunduğu evden polis ekiplerine otomatik silahlarla ateş açıldı. Polisin de karşılık vermesiyle çatışmalar saatlerce sürdü.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, yapılan operasyona dair "7 DAEŞ militanı öldürüldü, 12'si sağ ele geçirildi. 2 şehidimizin dışında 5 yaralı polisimiz var" açıklamasında bulundu.

Operasyonda hayatını kaybeden polislerin Çorum nüfusuna kayıtlı Gökhan Çakıcı ile Adana Tufanbeyli ilçesi nüfusuna kayıtlı Sadık Özkan olduğu öğrenildi.

Saatler boyu süren şiddetli çatışmalar nedeniyle sabah saatlerinde işyerlerini açmaya gelen esnaflar kepenk açamadı. Yine operasyonun gerçekleştirildiği bölgedeki İçkale ve Huzurevleri ilkokullarında okuyan öğrenciler de evlerine gönderildi.

Gece saat 03.00'te başlayan çatışmalar öğlen saat 11.30 sıralarına kadar devam etti. Her iki adreste yaşanan çatışmaların ardından silah sesleri kesildi. Çatışmaların son bulmasının ardında baskın içerisine girilen evlerde incelemelerde bulunulduğu öğrenildi.

Her iki evin bulunduğu sokaklardaki ambulans ekiplerinin bekleyişi ise devam ediyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İŞKUR değil, OY-KUR

SONRAKİ HABER

İstanbul’da birçok ilçede operasyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa