26 Ekim 2015 00:55

Katliama tepki gösteren sendikacıya sürgün: Soruşturma bitmeden ceza kestiler

Ankara Katliamı öncesinde canlı bombaların listesi ve saldırı istihbaratı ellerinde olmasına rağmen önlem almayan devlet, sorumluların hesap vermesini isteyenleri de soruşturma ve sürgünlerle cezalandırıyor.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Ankara Katliamı’ndan sonra, katliama tepki gösterenler bir bir idari ve adli soruşturmaların hedefi olmaya devam ediyor. Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, sendika panosuna asılan grev duyurusunu suç unsuru sayıp, Eğitim  Sen İşyeri Temsilcisi Derya Keskin hakkında soruşturma açtığı ve soruşturma devam ederken Keskin’i sürgüne gönderdiği ortaya çıktı. Üstelik Keskin hakkında soruşturma açılması talimatını veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu’nun, sürgün yazısına Kaymakam adına  “olur” yanıtı vermesi dikkat çeken bir diğer nokta. Geçtiğimiz hafta da AKP’li Selçuk Belediyesi, 12-13 Ekimdeki  2 günlük  grev kapsamında belediye önünde konfederasyonu KESK’in bildirisini okuyan Tüm Bel-Sen İş Yeri Temsilcisi Bilge Keskin’e, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Hükümeti suçlayıcı ifadeler kullandığı gerekçesiyle soruşturma açmıştı. 

MÜDÜR TALİMAT VERDİ, BİLDİRİ İNDİRTİLDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde veri hazırlama kontrol işletmeni olarak çalışan Derya Keskin, KESK Genel Merkezi’nin aldığı 2 günlük grev kararı doğrultusunda, işyerindeki sendika panosuna ‘Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız, İsyandayız! 12-13 Ekim Günleri Bütün Türkiye’de Grevdeyiz’ başlıklı yazıyı astı ve arkadaşları ile birlikte greve çıktı. 

Grevden bir hafta sonra, 20 Ekim günü, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, sendika panosuna asılan yazıyı suç unsuru olarak gördü. Afişi indirten ve Soruşturma Hizmetleri Şubesi’ne yazı yazan Kadıoğlu gerekli incelemenin ve soruşturmanın yapılmasını istedi. Yazılan yazının ertesi günü Soruşturma Hizmetleri Şube Müdürü Ünsal Çetin, Eğitim  Sen İşyeri Temsilcisi Derya Keskin’e yazı yazarak, sendika panosuna asılan yazının kimin tarafından asıldığını sordu ve bilgi verilmesini istedi. 

SORUŞTURMA DEVAM EDERKEN SÜRGÜN EDİLDİ

Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün uygulamaları bunlarla sınırlı kalmadı. Açılan soruşturma devam ederken Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şube Müdürü Şerif Ahmet Demirtaş da Bornova Kaymakamlığı’na yazı yazarak Derya Keskin’in ‘ihtiyaca binanen’ Zehra Hocahanım İlkokulu’nda görevlendirilmesi için “olur” istedi. Kaymakamlığa yazılan bu yazıya, Kaymakam adına yine İlçe Mili Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu tarafından aynı gün içinde “olur” yazısı verilmesi de dikkat çeken bir diğer nokta. 

'BASTIRMA POLİTİKASININ BİR PARÇASI’

Derya Keskin yeni yerinde göreve başlarken, ilçede örgütlü olan Eğitim Sen İzmir 4 No’lu Şube de süreci yargıya taşımaya hazırlanıyor. Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu kararını gazetemize değerlendiren Eğitim Sen Şube Başkanı Cevat Düzci, yazının suç unsuru taşıyıp taşımadığına ancak yargının karar verebileceğini  belirtti ve “Ama tabii ki onların da kararı tartışılabilir. Görev yeri değiştirilen arkadaşımız işini çok iyi yapan çalışkan bir arkadaşımız. İşini aksatma ve verimliliği düşürme gibi bir problemi de yoktur ama bu arkadaşımızın bu şekilde gönderilmesini taraflı, art niyetli, bastırma ve yıldırma politikasının bir parçası olarak görüyoruz” dedi. Derya Keskin’in dik duruşundan dolayı hedef haline geldiğini de ekleyen Düzci tepkisini şu sözlerle dile getirdi “Bu kararı da kesinlikle kınıyoruz ve arkadaşımızın yanındayız. Katliamın katilleri çok belli iken devlet yönetimi halkın bilincini bulandırıyor. Önlem almayan devlet suçlu iken, masum insanlardan suçlu yaratıyor ve cezalandırıyor” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Sulara gömülmek istenen Hasankeyf Höyüğü tarihi yeniden yazdırabilir: Hasankeyf Göbeklitepe ile çağdaş

SONRAKİ HABER

Mücadele ve sürgün içinde iki yaşam tek hikaye!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa