25 Ekim 2015 13:28

HDP, daha güçlü geliyor

Paylaş

1 Kasım seçimlerine bir hafta kala, HDP’nin adayları tüm engellemelere rağmen, Bölge’deki çalışmalarına hız verdi . Pamuk tarlasında çalışan işçiler, köylüler ve esnaflarla buluşan adaylara ilgi yoğun. Halka seslenen adaylar, 7 Haziran sonuçlarını hazmedemeyen AKP ve Erdoğan’a bu seçimlerde daha ağır bir ders vereceklerini belirtti.

HDP Antep milletvekili adayları Mahmut Toğrul ve Yurdusev Özsökmenler Şehitkamil ilçesinde esnafı ziyaret etti. Esnaf ve yoldan geçenlerin yoğun ilgi gösterdiği adaylar, bir alışveriş merkezinde güvenlik görevlilerinin engellemesiyle karşılaştı. Adaylar gittikleri birçok yerde ‘Bizler HDP, Bizler meclise’ sloganıyla karşılandı. 

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer, Van’ın Edremit ilçesindeki Elmalık, Şabaniye ve Süphan mahallelerinde halkla bir araya geldi. Toplantılarda konuşan Hezer, halkın iradesini yok sayan AKP hükümetine 1 Kasım’da gereken cevabı vereceklerini söyledi. İpekyolu ilçesinde ise HDP Milletvekili adayı Lokman Ergün, HDP seçim bürosunda halkla buşuştu. Ergün, “AKP 13 yıllık iktidarında yolsuzluğa bulaştı, halkları bir birine kırdıran faşist bir dikta haline gelmeye başladı. HDP’yle halklara dayatılan savaş sona erecek” dedi. 

HDP Erzurum Milletvekili Seher Akçınar Bayar ise Tekman’a bağlı mahallelerde evleri ziyaret etti. Bayar, “7 Haziran’da olduğu gibi bu seçimde de halk AKP’ye gereken cevabı verecek” dedi. 

Urfa’da, HDP’li aday İbrahim Ayhan Hilvan’da pamuk tarlasında çalışan tarım iççileri ve taş fabrikasını ziyaret eti. 
HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ise çok sayıda köyü gezerek destek istedi. Köylülere seslenen, Zeydan, “AKP kendi açtığı savaşın altında kalacak” dedi. 

Mardin milletvekili adaylarından Prof. Dr. Mithat Sancar ise Artuklu’daki Küçük Sanayi Sitesi’ni ziyaret etti. HDP Mardin Milletvekili Adayı Erol Dora, Derik’e bağlı DerinsuMahallesi’nde halkla bir araya gelerek, destek istedi. 
HDP Diyarbakır Milletvekilleri İmam Taşçıer ve Altan Tan, Bağlar ilçesine bağlı mahalleleri ziyaret etti.  HDP Milletvekili Edip Berk ise Ergani’de köyleri ziyaret etti. Berk, “AKP hükümeti ve Erdoğan faşizm uygulamalarını sürdürüyor, halkımıza saldırıyor. Bu sefer 100 vekille Meclise gireceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kabataş haberini yapan Elif Çakır'ın gelin Z.D. ile yaptığı röportaj da yalanmış

SONRAKİ HABER

Hak-Par Genel Başkanı Fehmi Demir kazada öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...