03 Nisan 2012 10:07

Baran ve Ali Deniz'e tahliye çıkmadı

Ümraniye’de 2 yıl önce DTP’nin kapatılmasına karşı düzenlenen basın açıklamasına katılmak üzereyken gözaltına alınıp tutuklanan 15 kişiden geriye kalan 2 tutuklu üniversite öğrencisi Ali Deniz ve Baran Nayır'ın duruşması bugün görüldü. 2 öğrenciye yine tahliye çıkmazken dava 28 Haziran&

Baran ve Ali Deniz'e tahliye çıkmadı
Paylaş

Ali Deniz ve Baran Nayır için duruşma öncesi Beşiktaş Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı.

Baran Nayır ve Ali Deniz için yapılan eyleme Milyonlar Adalet İstiyor bileşenleri, akademisyenler, öğrenciler ve siyasi parti temsilcileri de katılarak, “Baran ve Ali Deniz’e özgürlük” istedi.

Öğrenciler adına basın açıklamasını yapan Cansu Akkılıç, Ali Deniz ve Baran Nayır’ın iddianamede molotof kokteyli atmakla suçlandıklarını, ancak parmak izi raporlarında ve CD izleme tutanaklarında hiçbir belirtinin bulunmadığını ifade ederek, tutuklama gerekçesini, “Çıkan güçlü sesleri durdurma, diğer öğrencileri yıldırma, muhalefetin sesini kısma çabası, bir korku terörüdür” olarak değerlendirdi.

Puşi taktığı için iki yıldır tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilen Cihan Kırmızıgül’ü yalnız bırakmadıkları için kazandıklarını ifade eden Akkılıç, “Şimdi gün Ali Deniz ve Baran için direnme günüdür. Arkadaşlarımızın hayatından 28 ay gitti. Arkadaşlarımız özgürlüğe olan inancıyla direnirken, biz de mücadeleyle olan inancımızla onlara destek veriyoruz” diye konuştu.

‘ALİ VE BARAN’I ALMAYA GELDİK’

Açıklamanın ardından konuşan Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Karlı, “Ali Deniz ve Baran’ı almaya geldik. Artık yeter. Bu ülkenin öğrencilerine, akademisyenlerine dokunmayın. Biz ancak mücadele edersek kazanacağız” diyerek yaşananlara karşı 5 Nisan’dan itibaren akademisyenler olarak, “Öğrencime, arkadaşlarıma dokunma” kampanyası başlatacaklarını duyurdu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

‘Darbecilerden hesabı ancak emekçiler sorar’

SONRAKİ HABER

AGİT’ten Türkiye’ye basın özgürlüğü uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...