24 Ekim 2015 17:47

İsveç’teki kılıçlı saldırgan Hitler hayranı çıktı

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

İsveç Polisi, Trollhättan’da kılıçla üç kişiyi öldürüp, dört kişiyi yaralayan 21 yaşındaki Anton Lundin-Pettersson’un ırkçı nedenlerle katliamı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Pettersson, perşembe günü daha önce öğrenim gördüğü okula maskeli ve siyah giysilerle gelmiş, elinde taşıdığı bıçak ve kılıçla öğrencilere saldırmıştı. Pettersson saldırıdan 5-6 dakika sonra okula gelen polise de saldırınca polisin açtığı ateş sonucu yaralanmış ve hastanede hayatını kaybetmişti.

Polisin açıklamasına göre evinde bulunan bir intihar mektubunda Petterson, İsveç’in çok sayıda sığınmacı almasına tepki gösteriyor ve sığınmacılara yönelik saldırılar düzenleyeceğini belirtiyor. Ortaya çıkan bilgiler Pettersson’un sosyal medyada da aktif olduğunu, Nazi Almanya’sından ilham aldığını ve Youtube’e Hitler ve Nazilerin ordusunu övücü filmler yüklediğini gösteriyor.

Polis yetkilileri, Pettersson’un ırkçı örgütlerden birinin üyesi veya sempatizanı olduğuna dair her hangi bir belirti görmediklerini ve eylemi tek başına gerçekleştirdiğini söyledi.

IRKÇILAR TARAFINDAN KAHRAMAN İLAN EDİLDİ

Petterson’un kimliğinin medyada yayınlanmasından hemen sonra ırkçı ‘Stormfront’ adlı grup ve bazı ırkçılar katliamı gerçekleştiren Pettersson’u kahraman ilan etti.

Irkçı gruplardan bazıları “İsveç’in Savunucusu” ve “Haçlı Süvarisi” adını verdikleri Pettersson için Facebook grubları oluşturdular. Buralarda “Sen doğru olanı yaptın”, Çok teşekkür ederiz.Huzur içinde uyu “, “Seni her zaman elindeki kılıçla ülkemizi Müslümanlardan geri almak için gösterdiğin çabayla hatırlayacağız” gibi ifadeleri kullanıyorlar.

BİR HAFTA İÇİNDE 5 MÜLTECİ KAMPI YAKILDI

Bu yıl içinde şimdiye kadar  İsveç’e 83 bin 223 kişi iltica başvurusunda bulundu. İsveç Göçmen Dairesi, ilticacı akımının devam edeceğini ve sığınmacıların sayısının 10 bine yükseleceğini söylüyor.

İsveç halkı, “Sığınmacılar Hoşgeldiniz” adını verdiği bir örgütlenme oluşturarak savaştan kaçan sığınmacılar için gıda ve giysi toplar ve bazı sığınmacıları evlerinde misafir ederken, ırkçı ve faşist gruplar ilticacı kamplarına yönelik saldırılar düzenlemeye başladılar.
Ekim ayından bu yana 14, son bir hafta içinde de 5 ilticacı kampı saldırıya uğradı ve yakıldı. Göçmen Dairesi saldırıların önüne geçebilmek için ilticacıların ikame ettikleri kampları gizli tutmayı kararlaştırdı. İlticacıların barındıkları kamplar ve mekanlar etrafındaki güvenlik önlemleri artırıldı.

Polis yetkilileri, yeni gelen sığınmacılar için ülkenin değişik yerleşim biriminde çok sayıda ilticacı kampı kurulduğunu ve polisin bu kampları korumasının olanaksız olduğunu söylüyor ve ilticacıların güvenliklerinin özel güvenlik şirketleri tarafından sağlanmasını istiyorlar.

ÖNCEKİ HABER

STAR’da sınır yok!

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: MHP’yle koalisyon kurmak isteriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...