24 Ekim 2015 16:08

Barış pankartı açanlara tribünde gözaltı!

Paylaş

Süper Lig'de Gençlerbirliği bugün Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda Osmanlıspor’u 1-0 mağlup ederken tribünde Ankara Katliamı’na dair pankartlar açan 3 kişi gözaltına alındı. Gelişmeyi Gençlerbirliği taraftar grubu Alkaralar duyurdu. Evrensel'e konuşan taraftarlar uygulamaya tepki gösterdi.

“Ankara 10.04”, “Barış kazanacak”, “İyi değiliz iyi olmayacağız” pankartları açan Gençlerbirliği taraftarları Ekin Emek Berber, Özhan Yüksel ve G.Y. maç sonunda gözaltına alındı. Taraftarlar hakkında 6222 sayılı kanundan işlem yapılmaya çalışıldı. Ancak pankart içerikleri kanunda belirtildiği üzere “Herhangi bir şahsa” ya da “Din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek hakaret oluşturan söz ve davranışlarda” bulunmadığı için 6222’den işlem yapılamadı. Bunun üzerine taraftarlara Kabahatler Kanunu’ndan 208 TL para cezası kesildi.

Haklarında gözaltı işlemi uygulanan taraftarlar Evrensel'e yaptıkları açıklamada duruma tepki gösterirken itiraz edeceklerini ifade etti. Taraftarların avukatı Alper Keşmer de, güvenlik görevlilerinin gözaltı ve ceza gerekçesi olarak söz konusu pankartların yetkililere beyan edilmemesini gösterdiğini belirterek duruma tepki gösterdi. Keşmer buna göre stada giren herkesin cebindeki anahtardan sigaraya kadar her türlü maddeye dair beyanda bulunması gerektiğini ifade etti. Durumun hukuka aykırı olduğunu vurgulayan Keşmer, itirazda bulunacaklarını söyledi. (SPOR SERVİSİ)

FOTOĞRAF: Twitter/@alkaralar

ÖNCEKİ HABER

Katliamda yaralanan EMEP Merzifon İlçe Başkanı: Sonuna kadar barışı savunacağız

SONRAKİ HABER

EMEP heyeti Mak ailesine taziye ziyaretinde bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...