24 Ekim 2015 15:10

'Yeni katliamlara karşı gücümüzü birleştirmemiz lazım'

Paylaş

Barış Mitingi Katliamı sonrası kurum ziyaretlerini devam ettiren Emek Partisi, İzmir'de kamu emekçileri ile bir araya geldi. Dayanışma mesajlarının iletildiği ziyarette yeni katliamlara karşı birleşik mücadelenin çözüm olduğu vurgulandı.

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ve Emek Partisi İl Başkanı Cabbar Demirci, KESK İzmir Şubeler Platformu'na ziyarette bulundu. Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube'de gerçekleşen ziyarete şube başkan ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda da işyeri temsilcisi katıldı.

'KATLİAMI YAPANLAR BUNU GİZLEMİYOR'

İlk olarak konuşun KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan  acılarını paylaşarak azaltabileceklerini belirterek "Katliamı yapanlardan öte yaptıranları iyi görmemiz gerekiyor. Bu olayda yaptıranlar zaten bunu gizlemiyorlar. 'Biz yaptık, yenilerini de yapmaya adayız çünkü oyumuz artıyor' diyorlar. Son birkaç günde basında çıkanlara baktığımızda çok organize, planlı ve sistematik bir katliam olduğu ortada. Önümüzdeki süreç itibariyle emekten, barıştan, birlikten yana olanların güçlerini ve tepkilerini birleştirip daha örgütlü bir mücadeleyi önüne hedef olarak koymaları gerekiyor çünkü yeni katliamlara gebe bir ülkede yaşıyoruz. Bu ülkede gerçek anlamda bir barış gelecekse bunun AKP eliyle gelmeyeceğini hepimiz görmek zorundayız. Bu seçim bu birlikteliliğin belki bir başlangıcı olacaktır" dedi.

'SALDIRI BAŞARILI OLMADI'

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan da ezilenlerin ve sömürülenlerin kendi kaderlerini değiştirmek üzere bir araya gelme iradesini gösterdiğinde bu düzenin değişebileceğinin ipuçlarının ortaya çıkacağını ifade etti. Kendi düzenlerinin değişmesini istemeyenlerin bu saldırıyı gerçekleştirerek bir korkutma, yıldırma ve susturma politikası hedeflediğini dile getiren Gürkan şunları söyledi "Ama bu hedefin tutmadığını ifade edebiliriz. Katliamın olduğu ilk saatlerden itibaren bu saldırının adresine gereken cevabı verecek bir potansiyeli açığa çıkarmıştır emek güçleri. Yitirdiklerimizi saygıyla anacağız ama anarken görev ve sorumluluklarımızla birlikte anmamız gerekiyor".

'DAHA BÜYÜK BİRLİKTELİKLER GEREKİYOR'

EMEP olarak HDP'nin 7 Haziran'ı aşan bir sonuçla seçimlerden çıkmasını önemsediklerini ve bunun için çaba sarf ettiklerini de ekleyen Gürkan "Ama bu bizim görev ve sorumluluklarımızın küçük bir adımı. Esas olan 1 Kasım'dan sonra sonuç ne olursa olsun şu açıktır ki kurulacak herhangi bir hükümetin bu ülkenin işçilerine, emekçilerine, demokrasi güçlerinin ihtiyaçlarına cevap verecek bir hükümet olmayacağı aşikardır. Bugün olduğu gibi 1 Kasım'dan sonra da daha büyük bir mücadele ortaklığına ihtiyaç var" dedi.

'ESKİSİ GİBİ İKTİDAR OLAMAYACAKLARINI ANLADILAR'

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ise saldırgan, vahşi kapitalizmin düzen bekçilerinden kurtulmadıkça bu düzenin değişmeyeceğini vurgulayarak  şunları dile getirdi "Bize rahat yüzü yok. Gerici rejimi halklara dayatanlar gerçek anlamıyla terör örgütlerini ve terör yöntemini kullanıyorlar. Bizi de Afganistan ve Suriye örneğinde olduğu gibi böyle bir şeye soktular. Eskisi gibi iktidar olamayacakları için buna başvurdukları ortada. Daha büyük bir birlikteliğin örülmesiyle bu faşizan uygulamalara, gericiliğe teslim olmayacağımızı göstermemiz gerekiyor. Aslında 10 Ekim mitingi de böylesi bir şeyin ürünüydü . Barışı çözümü kardeşliği, demokraik geleceği, ortak yaşamı elde etmek için önümüzde daha çok işimiz olduğunu görmemiz gerekiyor. Bir yandan örgütlenme, bir yandan kenetlenme, bir yandan halk cephesinin yeniden örülmesi çabası içerisinde olmalıyız." (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mannheim’da ‘Ermeni Devrimci Paramaz’ konuşuldu

SONRAKİ HABER

Katliamda yaralanan EMEP Merzifon İlçe Başkanı: Sonuna kadar barışı savunacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...