24 Ekim 2015 15:05

Mannheim’da ‘Ermeni Devrimci Paramaz’ konuşuldu

Paylaş

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) tarafından Ermeni Soykırımı’nın 100’üncü yıl dönümü dolayısı ile Mannheim’da ‘Ermeni Devrimci Paramaz’ kitabının yazarı Kadir Akın’ın katıldığı  bir söyleşi gerçekleştirildi.

Kadir Akın ‘Ermeni Devrimci Paramaz’ adını verdiği ve 15 Haziran 1915’te İstanbul/Beyazıt Meydanı‘nda idam edilen Ermeni Devrimci Paramaz ve yoldaşları anısına yazdığı kitabında, dönemin siyasi koşullarını ve Ermenilere uygulanan soykırımı ayrıntılı olarak aktarıyor. Akın, Paramaz ve arkadaşlarının Osmanlı‘da sosyalizm fikrini ilk dile getirmeye çalışan ve bu fikriyatın örülmesine katkıda bulunanlar olarak tarih sahnesindeki yerine vurgu yaptığı kitabında, katliamın karanlıkta kalan yanlarını belgelere dayalı olarak sunuyor.

Mannheim-DİDF tarafından düzenlenen etkinlikle ilgili yapılan açıklamada; başta Ermeni halkı olmak üzere soykırıma, ırkçı aşağılanma ve hakaretlere maruz kalmış halkların acılarının paylaşıldığı, katliamların lanetlendiğine vurgu yapılarak toplantılar, konferanslar ve söyleşilerle gerçeklerin aydınlatılması çabalarına katkıda bulunulacağı dile getirildi.

Söyleşiye Mannheim ve çevresinden çok sayıda katılım oldu, söyleşi Kadir Akın'ın sunumuyla başladı ve soru cevap şeklinde katılımcıların yoğun ilgisiyle  devam etti...Etkinlikte ayrıca Türkiye'de yaşanan son Ankara Katliamı ve seçimler süreci ile ilgili de kısa bir bilgilendirme yapıldı. (Mannheim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dikkat: Akıllı telefonlar bu gece kış saatine geçileceğini zannediyor!

SONRAKİ HABER

'Yeni katliamlara karşı gücümüzü birleştirmemiz lazım'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...