24 Ekim 2015 13:07

Hasta yakınlarından hekime şiddet

Paylaş

Adana'da hasta yakınlarının saldırısına uğrayan Asistan Dr. Hilmi Karaörs’ün 2 kaburga kemiği kırıldı.

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi beyin cerrahi servisinde bel kırığı nedeniyle ameliyat olması planlanan Y.A’nın yakınları, hastalarının ameliyata geç alındığını iddia edince görevli hemşirelerle tartıştı. Hasta yakınları daha sonra, araya giren nöbetçi Asistan Doktor Hilmi Karaörs’e saldırdı. Özel güvenlik görevlileri ve hastane polisinin müdahale ettiği hasta yakını 3 kişi gözaltına alınırken, dövülen Doktor Hilmi Karaörs acil servise indirildi. Meslektaşlarının müdahale ettiği Karaörs’ün 2 kaburga kemiğinin kırıldığı belirlenerek tedaviye alındı.

‘BU SALDIRIYI HAK ETMEDİM’

Uğradığı saldırıyı hak etmediğini söyleyen Dr. Hilmi Karaörs şunları anlattı: “Beyninde tümör olan bir hastamızın ameliyatındayken, ameliyat sırası bekleyen başka bir hastanın yakınları ‘Neden bizim hastamızı ameliyata almıyorsunuz?’ diyerek servis hemşirelerine sözlü şiddette bulunduğu telefonu geldi. Ben de durumu izah etmek için servise geldim. Hastalarının açlık durumunun ameliyata uygun olmadığını ve kan hazırlıkları yapıldığı için biraz beklemeleri gerektiğini söyledim. Önce sözlü saldırıda bulundular, sonra da darbedildim. Çekilen filmlerde iki kaburgamın kırık olduğu görüldü. Böyle bir saldırıya uğradığım için çok üzüldüm. Yıprandım, psikolojim bozuldu, şikayetçiyim.”

TABİP ODASI: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Adana Tabip Odası, Hilmi Karaörs’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hakan Şen, “Meslektaşımıza yapılan bu saldırıyı kınıyorum. Oda avukatımız tarafından hukuki süreç başlatılmıştır. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Sağlık çalışanlarına yapılan her türlü şiddeti, şiddetle kınıyoruz. Halkımızı duyarlı olmaya, hekimine sahip çıkmaya davet ediyorum” diye konuştu. (Adana/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Didim Demokrasi Platformu, Elif Kanlıoğlu'nun evine yürüdü

SONRAKİ HABER

İstanbul'da 24 saati aşan su kesintileri!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...