03 Nisan 2012 09:55

Bir hasta tutuklu daha yaşamını yitirdi

TÜRKİYE cezaevlerinde bir hasta tutuklu daha göz göre göre ölüme gönderildi. Bingöl M Tipi Cezaevinde bulunan ileri derecede şeker hastası 75 yaşındaki Mahmut Karataş, yaşamını yitirdi.İleri derecede şeker hastası olan, iki gözü de görmemesine rağmen tahliye edilmeyen Karataş, dün gece saatlerinde yaşamını yitirdi

Bir hasta tutuklu daha yaşamını yitirdi
Paylaş

TÜRKİYE cezaevlerinde bir hasta tutuklu daha göz göre göre ölüme gönderildi. Bingöl M Tipi Cezaevinde bulunan ileri derecede şeker hastası 75 yaşındaki Mahmut Karataş, yaşamını yitirdi.

İleri derecede şeker hastası olan, iki gözü de görmemesine rağmen tahliye edilmeyen Karataş, dün gece saatlerinde yaşamını yitirdi. Karataş’ın cenazesi otopsi işleminin yapılması için Malatya Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

18 Şubat 2012 tarihinde Karataş’ın cezaevi arkadaşlarının gönderdiği mektupta Karataş’ın bir an evvel serbest bırakılması istenmişti. Karataş’ın şekerinin aşırı yükselmesi nedeniyle her iki gözünü yitirdiği belirtilerek, “Karataş, tedavi edilmek üzere Elazığ Cezaevine nakledildi. Ancak burada gittiği hastanede doktorlar ‘Hasta tedaviyi kabul etmedi’ gibi gerçek dışı bir gerekçeyle, Karataş’ın tedavisini yapmadı” denilmişti. Mektupta Karataş’ın hastalığı nedeniyle şuur kaybı yaşadığı belirtilerek Karataş’ın hastalığının boyutuna ilişkin şunlar vurgulanmıştı: “Arkadaşımız, 24 saat yatağa bağlı şekilde yaşıyor. En ufak bir ihtiyacını bile karşılayabilecek vücut refleksine sahip değil. Yaşadığı şuur kaybı nedeniyle hiç kimseyi tanımıyor ve şu anda nerede olduğunu bilmiyor. Bütün bunlara rağmen nasıl oluyor da doktorlar, Karataş’ın tedaviyi kabul etmediğine dair beyanda bulunuyor.”

Karataş’ın ölüme terk edildiğine dikkat çeken arkadaşları, tedaviyi yarım bırakıp, Karataş’ı cezaevine gönderen doktor hakkında suç duyurusunda bulunduklarını duyurmuştu. (BİNGÖL)

ÖNCEKİ HABER

Kadın kadına Mor Öyküler

SONRAKİ HABER

Duruşmaya 1 gün kala Evren’in kolu kırıldı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa