24 Ekim 2015 00:52

Katliamda ölenlere cenaze aracı veren Seyhan Belediyesi hedefte: Önce linç sonra soruşturma

Paylaş

Halil İMREK
Adana

Ankara’da düzenlenen Barış Mitingi’ne yönelik bombalı saldırıda yaşamını yitirenlere cenaze aracı tahsis eden CHP’li Seyhan Belediyesi, önce ırkçı grupların ve yandaş medyanın ardından da yargının hedefi oldu. Seyhan Belediyesinin Ankara patlamasında yaşamını yitiren bir aileye verdiği cenaze aracına PKK bayrağı asıldığı gerekçesiyle belediye hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Terör örgütü propagandası” yapmak iddiasıyla soruşturma başlatıldı. 

MHP’Lİ BAŞKAN DA HEDEF GÖSTERDİ

102 kişinin öldüğü katliamda, Adana’dan mitinge katılan 12 kişi yaşamını yitirmişti. Ölenlerin cenazeleri, Seyhan Belediyesine ait cenaze araçlarıyla Adana’ya getirilmiş ve ardından toprağa verilmişti. Seyhan Belediyesinin verdiği bir cenaze aracına cenaze sahipleri tarafından PKK bayrağı asıldığı iddiası üzerine ilk olarak sosyal medyada MHP Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve bazı ırkçı hesaplar tarafından linç kampanyası başlatıldı. Sosyal medyadan “Seyhan Belediyesi Resmi Cenaze Aracı! Belediye CHP’li... UYAN MİLLETİM!”, “ CHP Seyhan Belediyesi Cenaze Aracı Yani bu Devletin Arabasını bakın kimlerin hizmetine kullanıyorlar”, “CHP Adana Seyhan Belediyesi cenaze aracı Plaka… İhbar ediyoruz”, “Yayalım! Adana/Seyhan Belediyesinin cenaze aracı... CHP’nin belediyesi...” şeklindeki paylaşımlarla belediye hedef gösterildi ve soruşturma için çağrı yapıldı.

Bu paylaşımlardan sonra Sabah gazetesi Güney eki de 21 Ekim tarihinde, “Cenaze arabasında paçavranın işi ne?” başlığıyla manşetine taşıdığı haberle linç kampanyasına katıldı. Tüm bunların ardından Belediye hakkında soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında ilk olarak araçları kullanan şoförlerin ifadesi alındı.

EMEK ÖRGÜTLERİNDEN BELEDİYEYE DESTEK 

Seyhan Belediyesinin hedef gösterilmesine DİSK, KESK, TTB ve  TMMOB tepki gösterdi. Seyhan Belediyesi önünde önceki gün yapılan açıklamada cenazeler için araç tahsis edilmesinin her belediyenin asli görevi olduğu ifade edildi. Sendika ve meslek odaları adına yapılan ortak açıklamada konuşan DİSK Genel İş 2 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Yaşar Gündoğdu, “Bizler acılarımızla cenazelerimizi değişik şehirlerde toprağa verirken, bazı basın-yayın organları başta Seyhan Belediyesi olmak üzere başka detaylarla ilgilenmiş, bizleri düşman ilan etmişlerdir. 21 Ekim 2015 tarihli Sabah gazetesinin Güney ekindeki başlıkta öne çıkarılan manşet, Ankara’da canlarımızı alan bomba kadar bizleri olumsuz etkilemiştir. Ankara’da cenazelerimizi ortada bırakmayan, bir telefon ile Seyhan Belediye Başkanımızın tüm olanaklarını insani yardım kapsamında bizler için seferber etmesinin bedeli bu biçimiyle yapılan haber olmamalıydı” dedi. Gündoğdu “Bir cenazenin taşınması sırasında birilerinin siyasal simgelerini belirten bayrağı bir cenaze aracına asmaları Seyhan Belediyesinin iradesi dışında gerçekleşen bir durumdur.  Bu ülkede barış sesinin daha gür, daha çoğalan, daha yankılanan bir biçimde çıkmasından “KİM” rahatsız oluyorsa bu haberi ve haberleri yaptıranlar da onlardır” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Neşesiyle, çalışkanlığıyla gençlerin Emine ablasıydı

SONRAKİ HABER

Kayseri'de Çerkesler anadilerine sahip çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...