23 Ekim 2015 16:50

Buca emek demokrasi güçleri: Sözümüz barış olacak

İzmir Buca’da da emek ve demokrasi güçleri 10 Ekim katliamını unutmama çağrısı yaptı.

Paylaş

İzmir Buca’da da emek ve demokrasi güçleri 10 Ekim katliamını unutmamam çağrısı yaptı. 

Emek ve Demokrasi Platformu sözcülerinden Eğitim Sen 5 Nolu Şube Başkanı Savaş Candemir, Ankara’daki katliamda kaybedilenleri anmak ve barış talebinin devam ettiğini ve  sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. Candemir “Kaybettiğimiz arkadaşlara sözümüz var. Onların bıraktığı barış mücadelesini yükseltmek ve barış konusunda daha ısrarcı olmak için emek ve demokrasi güçleri olarak bizlere büyük sorumluluk düşüyor” dedi.

‘ELBET BİR GÜN BARIŞ GELECEK’

Buca CHP Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Mazlumoğlu da “Her hak arayanını terörist ilan edildiği ve barış isteyenlerinin katledildiği ülkemizde elbet bir gün barış gelecek” dedi. Barış mücadelesinin sonuna kadar devam edeceklerini ve dağları asıl sahiplerine çiçeklere ağaçlara bırakılması gerektiğini söyledi.

‘SAVAŞA KARŞI BARIŞI HAYKIRACAĞIZ’

İllere göre Kovid-19 risk dağılımı haritası,

Emek Partisi Buca İlçe Başkanı İsmail Gerçek ise Ankara’daki saldırının barışa, kardeşliğe ve özgürlüğe saldırı olduğunu ve sorumlularının iktidardaki savaş hükümeti ve sarayın olduğunu söyleyerek amaçlarının halkı korkutmak, sindirmek ve susturmak olduğunu dile getirdi. Gerçek “Barbar İŞİD katillerini destekleyenler, halklarımızın üstüne sürenler bilsinler ki susmayacağız. Katliamlara, bombalı saldırılara inat korkmayacağız. Savaşa karşı barışı ve kardeşliği haykıracağız” dedi. Gerçek yapılan tüm saldırılara ve baskılara birleşe birleşe savaş tüccarlarını yeneceklerini ve barışı ve kardeşliği haykırmak için tüm Buca halkını mücadeleyi yükseltmeye çalışacaklarını söyledi.

TARAFTARLARDAN DA TEPKİ

Bucaspor’un endüstriyel futbola karşı taraftar örgütlenmesi olan İstasyon1928 grubu ise gazetemize yaptıkları açıklamada barışı haykırmak için mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini ve taraftar grubu olarak her türlü birleşmeye dâhil olacaklarını söyledi. İstasyon grubu tüm taraftarları barış mücadelesini yükseltmeye çağırdı. Buca Emek ve Demokrasi Platformu, Buca halkını “Mücadeleyi Yükseltelim” şiarıyla Cumartesi günü saat 19’da Buca Belediyesi önüne yapacağı eyleme çağırdı. 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan hakkında ‘vatana ihanet’ten suç duyurusu!

SONRAKİ HABER

Erciş'te depremde yaşamını yitirenler anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...