23 Ekim 2015 10:06

Ankara Katliamı BM’ye taşınacak

Paylaş

Ankara Katliamı gibi bir katliamın, arkasında devlet olmadan gerçekleştirilemeyeceğini belirten Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Avukatı Senem Doğanoğlu, konuyu BM Güvenlik Konseyi gündemine taşıyacaklarını söyledi.

DİHA’ya konuşan Doğanoğlu, ortada sadece bir “güvenlik zafiyeti” olmadığını, operasyonel anlamda öncesi ve sonrasıyla yapılan her şeyin devlet nezdinde planlandığını söyledi.

Olayın organize edilme biçimine, canlı bombaların alana kadar engelsiz gelmesine ve istihbarat bilgilerinin kimlere ve nasıl gittiğine işaret eden Doğanoğlu, “Kısıtlılık kararından kaynaklı basına verilen beyanatlarla sınırlıyız. Türkiye’nin, IŞİD’i destekleyen, tedavi eden, yakalamayan, donatan iradesinden haberdarız. Uluslararası Ceza Hukuku’na göre, burada insan hakları hukuku ihlali var. İnsanlığa karşı suç var. İnsanların yaşamları ortadan kaldırıldı diye konuştu. Siyasi nedenlerden dolayı belli bir kitleye karşı kasten öldürme eylemleri gerçekleştirilmesinde devletle beraber diğer özneler dahil olduğunda başvuracak tek yerin Uluslararası Ceza Mahkemesi olduğunu kaydeden Doğanoğlu, “Ankara Katliamı da Uluslararası Ceza Mahkemesi önüne gidebilsin diye Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine başvuru yapmayı planlıyoruz. Bu şu anda hemen yapılabilecek bir şey değil. Bütün delilleri çok iyi oluşturmak zorundayız. Bütün silsileyi iyi kurmak zorundayız. Fiziksel delilleri tamamlamalıyız” diye konuştu. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Katil kocaya ‘eşinin sadakatsizliği’ indirimi

SONRAKİ HABER

Soma Davası: Devletin kurumları delil saklıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...