23 Ekim 2015 07:03

Nijerya'da canlı bomba saldırıları: En az 18 ölü

Paylaş

Nijerya'da, bir hafta içinde dördüncü canlı bomba saldırısında en az 18 kişi yaşamını yitirdi. Ülkenin kuzeydoğusundaki Maiduguri kentinde bir camiye düzenlenen saldırıda çok sayıda da yaralı olduğu bildirildi.

Nijerya'nın Mulai eyaleti Maiduguri kentinde geçen hafta Perşembe gecesi namaz sırasında birisi cami içinde, diğeri de dışında patlatılan bombalarla en az 42 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı.

Görgü tanıkları, saldırganlardan birinin namaz sırasında caminin içine girerek üzerindeki bombayı patlattığını, diğerinin ise patlama sonrası içeridekilerin panikle dışarıya kaçtıkları sırada patlamayı gerçekleştirdiğini söylediler.

Nijerya'da geçen hafta Cuma günü dört kadın canlı bombanın art arda kendilerini havaya uçurması sonucu kendileri dahil en az 22 kişi öldü.

Ülkenin kuzeyindeki Adamawa eyaletindeki Dar köyünde de geçen Cuma günü, iki kadın canlı bombanın art arda patlattıkları bombalar ile en az 11 kişi öldü.

Boko Haram'ın düzenlediği son saldırı ile birlikte yalnızca Ekim ayı içinde Nijerya'da canlı bomba saldırılarında ölenler en az 120 kişiye ulaştı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

ABD'de üniversitede silahlı saldırı: 1 ölü

SONRAKİ HABER

Davutoğlu'nun 3 ay sonra açmayı vadettiği hastaneyi, Erdoğan 5 ay önce açmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...