22 Ekim 2015 12:44

Zeytin toplamaya gelen tarım işçileri hasat başlamayınca zor duruma düştü

Paylaş

Tufan HAMARAT

Karabük’ten İzmir’e zeytin toplamak için gelen ancak hasadın başlamaması nedeniyle geçim sıkıntısı yaşamaya başlayan 2 aile ve henüz 1 aylık bile olmayan bebeklerinin tedavisi için kente gelen bir başka aile Bornova İlçesi’ndeki zeytinlik alanda naylon brandadan kurdukları çadırlarda yaşam savaşı veriyor. Çocuğunun ciddi bir sağlık sıkıntısı olmadığını belirten 24 yaşındaki Hakan Aşık, ailesiyle memleketine dönebilmek için yol parası olmadığını belirtirken, diğer iki aile ise sağlıksız ortamda yattıklarını ve gıda sıkıntısı çektiklerini dile getirdi.

Karabük’te yaşayan Veysel Aşık (36) ile Coşkun Bozkurt (26), eşleri ve çocuklarını da yanlarına alıp her yıl olduğu gibi zeytin toplamak üzere İzmir’in Bornova İlçesi’ne geldi. Kısa sürede zeytinleri toplayıp memleketlerine dönmeyi planlayan aralarında çocukların da bulunduğu iki aile zeytinler henüz olgunlaşmadığından hasat başlamayınca çalışamadı. Bir süre yanlarında getirdikleri malzemelerle ihtiyaçlarını karşılayan iki aile, sürenin uzaması üzerine gıda ve yatacak yer sıkıntısı çekmeye başladı. Her iki aile yardım beklediklerini söyledi.

BEBEĞİ İÇİN GELDİ MAHSUR KALDI

Karabük’te yaşayan Hakan Aşık ile eşi Leyla Aşık (23) da yaklaşık 10 gün önce çocukları Ayşenur Aşık (6) ile henüz 1 aylık bile olmayan Azat Aşık’ı yanlarına alıp minik Azat’ın tedavisi için İzmir’e geldi. Kalacak yere verecek parası olmadığı için zeytinlik alandaki barakalarda kalan yakınlarının yanına gidip naylon brandadan baraka yapan Hakan Aşık, çocuğunu tedavisi için Ege Üniversitesi Hastanesi’ne götürdü. Burada yapılan kontrollerde minik Azat’ın ciddi bir sağlık sorununun bulunmadığı tespit edildi ancak hiç parası kalmayan Hakan Aşık, memleketine dönemedi. Zor durumda olduğunu ifade eden Hakan Aşık, “Hem iş bulmak hem de çocuğumu tedavi ettirmek için İzmir’e geldim. Sara hastası olduğum için kimse iş vermedi. Çocuğumun ciddi bir rahatsızlığı olmadığı belirlendi ancak bu kez de eve dönecek paramız kalmadı. Günlerdir barakada kalıyoruz. Çaresiz haldeyim, tek isteğim ailemle memleketime gidebilmek” dedi. (İzmir/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Ankara saldırısında IŞİD, PKK, Muhaberat ve PYD var

SONRAKİ HABER

Davutoğlu'nun 'beyaz Toros' ifadesine işlem başlatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...