22 Ekim 2015 12:34

232 milyon insan doğduğu ülkede yaşamıyor

Paylaş

Küresel  Göç ve Kalkınma Forumu (GFMD) Zirvesi’nde, ‘göç’ konusunu masaya yatırıldı

Zirvenin başkanlığını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) yaptı. 

Zirveye katılanlardan TİSK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Kiresepi, dünyada yaklaşık 232 milyon insanın, doğdukları ülkeden farklı bir ülkede yaşadığına dikkat çekerek şu bilgileri verdi: “Türkiye gibi göçte kaynak, hedef veya transit konumunda olan tüm ülkeler uluslararası göçten etkileniyor. Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 3’ü, yani yaklaşık 232 milyon insan, doğdukları ülkeden farklı bir ülkede yaşıyorlar. Bu rakam 2000 yılında 174,5 milyondu. Yani göç eden insan sayısı 15 yılda yüzde 33 ya da başka bir deyişle üçte bir oranında arttı. Dünyada göç eden insan sayısı son 15 yılda yüzde 33 artarak 232 milyona ulaştı. Bu sorunu işverenler olarak göz ardı edemeyiz.” dedi.

HÜKÜMETLERE TAVSİYELER

Zirvede ele alınan konulara ve işverenlerin sürece aktif katılımı konusunda yazılı değerlendirme yapan Kiresepi, zirvenin ilk iki gününde düzenlenen ‘Sivil Toplum Günleri’nde, 300’ü aşkın sivil toplum kuruluşunun göç ve kalkınma konularında hükümetlere sunulacak tavsiyeleri belirlediğini söyledi. 
Kiresepi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açılışını yaptığı ‘Ortak Alan Toplantısı’ kapsamında gerçekleşen ve oturum başkanlığını yaptığı ‘Göçmen İşçilerin İstihdamı Konusunda Ortaklıklar ve Eylemler’ başlıklı oturumda da hükümet, uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin işgücü piyasasındaki hareketlilik konularındaki görüşlerini dile getirdiğini aktardı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

AKP'nin milli gelir hesabına yanıt: Yüzde 300 değil yüzde 73 arttı

SONRAKİ HABER

Divan direnişi bitti mücadele sürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...