03 Nisan 2012 09:28

FARC 12 yıllık rehineleri bıraktı

KOLOMBİYA’da silahlı sol örgüt Kolombiya Silahlı Devrimci Güçleri (FARC), elindeki son asker ve polis memuru rehineleri de serbest bıraktı. 10 rehine Brezilya ordusuna ait bir helikopterle ormanlık bir alanda gerillalardan teslim alındı.Villevicencio kentinde aileleriyle görüştürülen rehineler sağlık kontrolünden geçiri

FARC 12 yıllık rehineleri bıraktı
Paylaş

KOLOMBİYA’da silahlı sol örgüt Kolombiya Silahlı Devrimci Güçleri (FARC), elindeki son asker ve polis memuru rehineleri de serbest bıraktı. 10 rehine Brezilya ordusuna ait bir helikopterle ormanlık bir alanda gerillalardan teslim alındı.

Villevicencio kentinde aileleriyle görüştürülen rehineler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra başkent Bogota’ya götürüldü. Çatışmalar sırasında rehin alınan FARC tarafından 6 polisle 4 asker 12 yıldır rehin tutuluyordu.

Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos, başkanlık sarayında kabul ettiği asker ve polis memurlarına “Özgürlüğe hoş geldiniz. Özgürlük çok gecikti ama artık sizin ve tüm ülke çok sevinçli” dedi. Santos, örgütün bu jestinin çok değerli olduğunu ve bunu gereken şekilde değerlendireceklerini söyledi. Ancak bunun “yeterli olmadığını” ekledi. FARC’ın rehineleri serbest bırakması ve bundan sonra fidye için adam kaçırmama kararının yeterli olmadığını belirten Santos örgütün elinde olduğu düşünülen yüzlerce sivil rehinenin de salıverilmesi gerektiğini söyledi.

“Ülkemiz ve tüm dünya tüm rehinelerin serbest bırakılmasını istiyor” diyen Kolombiya Cumhurbaşkanı mücadeleye devam edeceklerini de belirtti. Rehineler, Uluslararası Kızıl Haç örgütü ve Eski Senatör Piedad Cordoba başkanlığındaki bir Kolombiyalı arabulucu heyetinin çabaları sonucu serbest bırakıldı.

1964’de kurulan FARC, Kolombiya’daki en büyük hükümet karşıtı silahlı örgüt durumunda. Bir süre önce barış görüşmeleri çağrısında bulunan FARC, iyi niyet göstergesi olarak fidye için adam kaçırma eylemlerini durdurduğunu açıklamıştı. Örgütün halen 8 binden fazla üyesi bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Nottaki imza da sahte çıktı

SONRAKİ HABER

ABD’de üniversiteye silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...