22 Ekim 2015 12:22

Elektrikte özelleştirme vatandaşı çarpıyor

Paylaş

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, elektrik enerjisi sektöründeki özelleştirmeler ve Bursa Doğalgaz santralinin özelleştirilmesi konusunda TBMM’de basın toplantısı düzenledi.   

“Elektrik dağıtım bölgelerinde varlıkların daha verimli işletileceği, maliyetlerin azalacağı, kayıp kaçağın düşürüleceği” iddialarıyla yapılan özelleştirmelerin tam tersi sonuçlar verdiğini dile getiren Sarıbal, Bursa Doğalgaz Santrali’nin özeleştirme kapsamından çıkarılması gerektiğini vuruguladı.

HALKA ZAM KAMUYA ZARAR

Santralin, Türkiye sanayisinin kalbi sayılan Marmara Bölgesi ve Bursa için çok önemli bir görevi yerine getirdiğini vurgulayan Sarıbal özelleştirilmesine neden karşı olduğunu şöyle açıkladı: “Bursa Doğalgaz Santrali enterkonnekte sistemde frekans belirleyici santrallerden biri olup; elektrik enerjisi sunum güvenliğinde hayati bir işleve sahiptir. 2014 yılında santralin üretimde kapasite kullanım oranı yüzde 70 iken; emre amade (çalışmaya hazır halde olma) durumu yüzde 96 olarak gerçekleşmiştir. Santral özelleştirildiğinde, yalnızca kâr odaklı çalıştırılacak, bugüne kadar sağladığı sistemin frekansını dengeleyen faktörlerden birisi olamayacaktır. Santral özelleştirildiğinde, enerji fiyatlarında olağanüstü bir artış söz konusu olacak; bu da en büyük girdisi enerji olan sanayiye ve halkımıza yansıyacaktır. Öte yandan kamu kurumlarının elektrik maliyetleri artacak; bu da santralin özelleştirilmesinden elde edilecek paranın kat kat üstünde olacaktır.”

DERHAL DURDURULMALI

“AKP’nin uyguladığı enerji politikaları yandaşlarını zengin ederken, halkı yoksullaştırmıştır. Bu politikalar AKP ve yandaşına yarar, halka zarar politikalardır” CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal şu çağrıyı yaptı: “Özelleştirmeler ve serbest piyasa; Türkiye’ye ucuz, kaliteli ve sürekli elektrik değil; tam tersine pahalı, kalitesiz ve büyük kesintilere yol açan karanlığı getirmiştir. Özelleştirme ucuz, güvencesiz, örgütsüz çalışma veya işsizlik demektir. Bu nedenle Bursa Doğalgaz Santrali ve Elektrik Üretim A.Ş.’ye bağlı diğer santrallerin özelleştirilmeleri durdurulmalıdır.” (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Müzik evrenseldir Hakim bey!

SONRAKİ HABER

AKP'nin milli gelir hesabına yanıt: Yüzde 300 değil yüzde 73 arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...