03 Nisan 2012 09:23

Nottaki imza da sahte çıktı

TUNCELİ Jandarma Alay Komutanlığı görevindeyken 1994 yılında lojmanında cesedi bulunan Albay Kazım Çillioğlu’nun yazdığı iddia edilen intihar notundaki imzanın sahte olduğu ortaya çıktı.Çillioğlu’nun 17 yıl sonra yapılan otopsi sonunda saçında arsenik, kaburgasında kırıklar bulunmuştu. Soruşturmayı yürüten Mal

Nottaki imza da sahte çıktı
Paylaş

TUNCELİ Jandarma Alay Komutanlığı görevindeyken 1994 yılında lojmanında cesedi bulunan Albay Kazım Çillioğlu’nun yazdığı iddia edilen intihar notundaki imzanın sahte olduğu ortaya çıktı.

Çillioğlu’nun 17 yıl sonra yapılan otopsi sonunda saçında arsenik, kaburgasında kırıklar bulunmuştu. Soruşturmayı yürüten Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, Çillioğlu’nun ölmeden önce yazdığı iddia edilen “Bu, Türklüğün var olma mücadelesidir. Bir an önce geniş kapsamlı düşünmeliyiz” yazısı bulunan notun incelenmesi için Diyarbakır Kriminal Polis Laboratuvarı’na gönderdi. Not üzerinde yapılan incelemede fluaj (yazı izi) olduğu, bir başka anlatımla; aynı yazının kağıt üzerindeki başka bir kağıda yazılmaya çalışıldığı, notun yazılı bulunduğu kağıtta kalem izleri bulunduğu saptandı. Alınan bulgular neticesinde intihar notunun zorla yazdırılmış olabileceği değerlendirilirken, not üzerindeki imzanın da Kazım Çillioğlu’na ait olmadığı belirlendi. Albay Kazım Çillioğlu’na TSK tarafından verilen 2 silahın da, olaydan 3 yıl sonra sahte belgeyle alındığı soruşturma sonucu ortaya çıkmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bir öğrenci en az 739 sınava giriyor

SONRAKİ HABER

FARC 12 yıllık rehineleri bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa