22 Ekim 2015 00:58

14 üyesini kaybeden BTS Başkanı: Bu barbarlıktan korkmamak gerekiyor

Ankara Katliamı’nda çok sayıda üye ve yöneticisi hayatını kaybeden ve yaralanan BTS'nin Genel Başkanı Uğur Yaman 'Bu barbarlıklardan korkmamak gerekiyor. Her zamankinden daha çok kenetlenmeye, bir arada olmaya ve mücadele etmeye ihtiyacımız var' dedi.

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Ankara Katliamı’nda çok sayıda üye ve yöneticisi hayatını kaybeden ve yaralanan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası’nın (BTS) Genel Başkanı Uğur Yaman tüm saldırılara rağmen sokaklarda olmaya devam edeceklerini söyledi.
Yüzü aşkın insanın yaşamını yitirdiği Ankara Katliamı’nda en çok yara alan örgütlerden biri de KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası oldu. Ankara Garı önündeki canlı bomba saldırısında 14 BTS üyesi yaşamını yitirirken, çok sayıda demiryolu emekçisi de yaralandı. Hatta yaralananlar arasında sendikanın son 4 genel başkanı da bulunuyor.
BTS Genel Başkanı Uğur Yaman, taburcu olmadan önce hastanede sorularımızı yanıtladı. Öncelikle BTS üyeleri başta olmak üzere hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dileyen Yaman, “Kendi sendikamdan da, diğer örgütlerden de çok kişi şehit oldu. Daha fazla kenetlenmemiz, birlikte mücadele etmemiz gereken günlerdeyiz. Yapılan saldırının amacı da zaten insanları korkutmak ve sindirmek. Bunu hep yaptılar, yapmaya da devam edecekler. Bizler de hep sokaklardaydık, bundan sonra da sokaklarda olmaya devam edeceğiz” dedi.

‘AYAKKABI NUMARAMI BİLEN DEVLET...’
Devletin barış mitingine gelen herkese ön yargılı ve düşmanca baktığını belirten Yaman, resmi ideolojinin ülkede emek, barış, demokrasi diyenlere yıllardır böyle davrandığını ifade etti. Geçtimiz aylarda gerçekleşen ve 33 gencin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısının ardından Suruç’a da gittiğini kaydeden Yaman, devlet yetkililerinin o dönemde de yaptıkları açıklamaların bugünkülerle benzer olduğuna dikkat çekti. Devlet yetkililerinin canlı bombanın kardeşinin de canlı bomba olduğunu itiraf ettiklerini dile getiren Yaman, “Ben aynı zamanda 20 yıllık kamu görevlisiyim. İnanın ki bu devlet benim ayakkabı numaramdan, kafamda kaç saç teli oduğuna kadar çok iyi biliyor. Bunu bilen devlet, Suriye’den 4 canlı bombanın elini kolunu sallaya sallaya Ankara’da Gölbaşı’na gelip, ikiye ayrılıp, gar önüne geldiğini bilmemesi mümkün değil. Bilmiyorlarsa da çıkıp diyecekler ki; ‘Biz bu işi beceremedik. Bizim MİT’imiz, ajanlarımız, tüm emniyet güçlerimiz sadece bu ülkedeki devrimcilere, emek, barış, demokrasi güçlerine bakıyor. Onun dışındakileri görmüyoruz ya da bakmak istemiyoruz. Onları tehlike olarak görüyoruz.’ Ya da önüne öz eleştirisini koyacak ve IŞİD’lilere ‘öfkeli gençler’ diyen Başbakan’dan tutun da Cumhurbaşkanı’na tüm emniyet ve istihbarat yetkililerine kadar bu olayın sorumlularının istifa edecek. Az değil 102 vatandaş yaşamını yitirdi” diye konuştu.

‘KORKMAYALIM, MÜCADELE EDELİM’
Katlimda hayatını kaybedenlerle ilgili duygularını da anlatan Yaman, “Yoldaşlık hukuku ağır bir hukuk. Ben alanda yoldaşlarımı kaybettim. Bu belki de kardeş acısından daha ötedir. Bu yönüyle gerçekten çok üzgünüm. Ancak yaralarım sarılana kadar acımı içime gömdüm. Ayağa kalktıktan sona yoldaşlarımın, arkadaşlarımın acısını yaşayacağım. Şu bilinmelidir ki; bugünlerde insanım diyen herkesin şehitlerine de, yaralılarına da, ailelerine de sahip çıkması ve kenetlenmesi lazım” dedi.
Yaman sözlerine şöyle son verdi: “Bu barbarlıklardan korkmamak gerekiyor. Her zamankinden daha çok kenetlenmeye, bir arada olmaya ve mücadele etmeye ihtiyacımız var” dedi.

TCDD emekçilerinin mitinge gitmeden önceki son fotoğrafı

Demiryolu emekçileri anıldı: Lokomotifler karanfillerle süslendi

14 üyesi yaşamını yitiren BTS: Barış talebini daha gür haykıracağız

Ankara'da katliama grevle yanıt

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray, Benfica'yı 2-1 mağlup etti

SONRAKİ HABER

Sendika kongresi demeye bin şahit ister

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...