03 Nisan 2012 09:18

İçişleri Bakanı'na suç duyurusu

KESK, 27- 28 Mart tarihlerinde yapılan eylemde polisin kamu emekçilerine uyguladığı şiddete karşı İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ankara Valisi Alaadin Yüksel ve görevli polisler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Genel Sekreter İsmail Hakkı Tombul’un da aralarında bulundu

İçişleri Bakanı'na suç duyurusu
Paylaş

KESK, 27- 28 Mart tarihlerinde yapılan eylemde polisin kamu emekçilerine uyguladığı şiddete karşı İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ankara Valisi Alaadin Yüksel ve görevli polisler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Genel Sekreter İsmail Hakkı Tombul’un da aralarında bulunduğu KESK yöneticileri, “Demokratik hakların kullanılmasını engellemek, düşünce ve ifade özgürlüğünün kullanılmasını engellemek, iştirak halinde orantısız güç kullanarak, işkence, seyahat özgürlüğünü engellemek, kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kasten yaralama” suçları konusunda suç duyurusunda bulundular.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Ankara Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, “Temel haklarımız engellendi” diye konuştu. Anayasanın 25. ve 26. maddelerinin ihlal edildiğini ifade eden Özgen, “Hepinizin gördüğü şekilde yoğun bir şekilde tazyikli su ve gaz bombası ile kitlemiz dağıtıldı. Bize orantısız şiddet uygulanmış ve işkence yapılmıştır. Bunların sonucunda ise aralarında İsmail Hakkı Tombul’un da bulunduğu 7 arkadaşımız yaralanmıştır” dedi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Toplu görüşmeden bile daha geri

SONRAKİ HABER

ÇOMÜ’de işe iade mücadelesi devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...