21 Ekim 2015 13:05

Akdoğan’a göre istihbarat bazen atlaya bilirmiş!

Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan,  Ankara katliamına ilişkin olarak, "Devletin istihbarat birimleri birçok çalışmayı yaparken, bazen, bir şeyi de atlayabilirler. Paris'te, New York'ta da atlayabilir istihbarat birimleri. Burada kasıt aramak insafsızlık olur. Bu Türkiye'ye dönük bir saldırıdır" görüşünü savunduğu ileri sürüldü.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan'ın bir grup gazeteci ile bir araya geldiği yemeğe katılan gazeteciler arasında bulunan Vatan Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Çelik'in "Akdoğan'dan salvolar" başlığıyla yayımladığı yazıda Akdoğan'ın açıklamalarına yer verdi. Çelik'in yazısına göre Akdoğan şu ifadeleri kullandı -"Son Ankara saldırısı, seçime dönük siyaset mühendisliğidir. Bu saldırıyı devlet istedi iddiası çok berbat bir iddia. Diyarbakır'daki patlama, 7 Haziran'da HDP'nin oy artışına sebep oldu, o gün de utanmadan Ak Parti'yi suçladılar. Devletin istihbarat birimleri birçok çalışmayı yaparken, bazen, bir şeyi de atlayabilirler. Paris'te, New York'ta da atlayabilir istihbarat birimleri. Burada kasıt aramak insafsızlık olur. Bu Türkiye'ye dönük bir saldırıdır... 

Köşe yazısında Akdoğan, Ankara katliamına ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının PR (Halkla ilişkiler) çalışması olarak değerlendiriyor ve “Demirtaş’ın Ankara saldırısını siyasi şova çevirmesi, 1 Kasım mesajları vermesi ne kadar nezaketsizse, Kılıçdaroğlu’nun tavrı da o kadar nezaketsizlik olmuştur.” ifadelerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Beyaz Toros’un rengi değişti ama motor aynı

SONRAKİ HABER

TİMES: ABD’nin Irak’ta IŞİD’e karşı yeni planları var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...