21 Ekim 2015 12:58

Beyaz Toros’un rengi değişti ama motor aynı

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Beyaz Toros’ açıklamasının seçmeni tehdit içerdiğini belirtti. ‘Beyaz Toros’ kavramının bölge illerindeki  antidemokratik uygulamaları hatırlattığını anlatan Ağbaba, sansürcü, yasakçı ve demokrasi dışı uygulamaların günümüzde de fazlasıyla yapıldığını ifade etti.

Davutoğlu’nun ifadelerini açıkça bir tehdit olarak nitelendiren Ağbaba, günümüzde de iktidarın ‘beyaz Toroslu’ günleri aratmayacak baskıcı, hukukla bağdaşmayan uygulamalara imza attığını dile getirdi.
Günümüzde muhaliflerin hukuksuz şekilde hapse atıldığını, medyaya sansür uygulandığını vurgulayan Ağbaba, şöyle devam etti: “Beyaz Toros denince akla faili meçhul cinayetler, demokrasi dışı uygulamalar, yasadışı faaliyetler geliyor. Bununla birlikte milletvekillerinin Meclis’ten karga tulumba atılması akla geliyor. Günümüzde durum ‘Beyaz Toros’ devrinden farklı değil. Aslında benzer bir zihniyet var bugün yönetimde. Bugün günümüzde basına ciddi bir sansür var, televizyon kanalları kapatılmaya çalışılıyor. Ankara’nın göbeğinde 102 masum insan katledildi. İki tane canlı bomba Gaziantep’ten Ankara’ya iki araçla elini kolunu sallaya sallaya Başkent’e gelebiliyor. Gelip burada gençleri katlettiler. Belki bugün ‘Beyaz Toros’un rengi, tipi değişmiş olabilir ama motor aynı duruyor. Bugünkü durumla beyaz toros devrini bir karşılaştırın, pek bir fark göremezsiniz. Yasalar bugün de tanınmıyor. Eşkıyalık düzeni var. Mahkeme kararı tanınmıyor. Yargı siyasetin tam emrine verilmiş durumdadır. İnsanlar yıllarca olmayan terör örgütünden cezaevinde yatırıldı. Ergenekon, Balyoz gibi davalarla birçok masum insan hapse atıldı. Şimdi de yine muhaliflerin hepsi cebren susturulmaya çalışılıyor. Cumhurbaşkanı ‘haddini bil’ diye tehdit ediyor. Başbakan beyaz toros ile tehdit ediyor.”

KOÇ: ZAYTUNG SIKINTI ÇEKMİYORDUR

CHP Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Van’da yaptığı Beyaz Toros çıkışı ile ilgili açıklama yaptı. CNN Türk’te konuşan Haluk Koç, faili meçhuller ile ilgili birçok önerge verdiklerini ancak AKP’nin bunun için hiçbir çaba göstermediğini söyledi. Koç, “Beyaz torosları geçelim, ticari taksilere gelelim. Ankara’daki katliamı yapanlar ticari taksilerle geliyor kahvaltı ediyor. Artık bu ülkenin başbakanının zaytung haberi olmaktan çıkması lazım. Şu sıralar Zaytungçular pek sıkıntı çekmiyordur herhalde” dedi. 
(HABER MERKEZİ)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Uluslararası Otomotiv İşçileri Konferansı yapıldı: İşçiler birleşirse çok şey değişir

SONRAKİ HABER

Akdoğan’a göre istihbarat bazen atlaya bilirmiş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...