21 Ekim 2015 07:43

Alevi‘Matemimizi barışa adıyoruz’

Paylaş

Alevi Kurumları Birlik Koordinasyonu Ankara Garı önünde açıklama yaparak katliamda yaşamını yitirenleri andı. “Muharrem matemimizi barış şehitlerine adıyoruz” pankartı taşıyan Alevi kurumları, Türkiye’nin kötüye gitmesinin sorumlusu olarak AKP’yi işaret etti. 

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri, Dersimliler Dernekleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Demokratik Alevi Derneklerinin aralarında bulunduğu Alevi kurumları  katliamda yaşamını yitirenleri anmak ve katliamı lanetlemek için Ankara Garı önünde bir araya gelirken HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu ile Gezi direnişinde yaşamını yitiren Ethem Sarısülük’ün ağabeyi ve HDP Ankara Milletvekili Adayı Mustafa Sarısülük de anmaya destek verdi. Saat 10.04’te dualar okunurken, 10 Ekim tarihinin aynı zamanda Kerbela Katliamı’yla aynı tarih olduğuna dikkat çekildi.

Gazi Cemevi Başkanı ve Alevi Dedesi Veli Gülsoy, Türkiye’de toplumsal barışın dinamitlendiği bir dönemden geçildiğini ifade etti. Toplumsal güçlere baskıların yoğunlaştığı ve büyük katliamların yaşandığını söyleyen Gülsoy, sorumlusunun AKP iktidarı olduğuna vurgu yaptı. Gülsoy, “Alevi inancı birlikte yaşamayı savunur, barışa, demokrasiye ve eşitliğe dayanır. Aleviler haksızlığa, asimilasyona, katliamlara karşıdır. Aleviler bugün ümmet toplumu değil; eşit yurttaşlık temelli, laik, demokratik, çok kimlikli cumhuriyet istiyor” dedi. Açıklamanın ardından barış güvercinleri uçurularak, patlamanın olduğu yere karanfiller bırakıldı. 
(Ankara/EVRENSEL) 

 

ÖNCEKİ HABER

Batman Belediye Eş Başkanı Akel ve 25 canlı kalkan tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Canlı bomba listesindeki Tatar: Sınırdan IŞİD için açılan yoldan Suriye’ye geçtik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...